AuraTreenit 2022
Julkaistu: 18.08.2022 15.33

AuraTreenit 2022

Hyvänmielen liikuntatapahtuma kannustaa kokeilemaan uusia lajeja sekä kutsuu viettämään iloista liikuntapäivää yhdessä Auraan!

Ensimmäisen kerran Aurassa järjestettävä AuraTreenit tarjoaa monipuolisen kattauksen liikuntamahdollisuuksia. APU Voimistelun, SunSali liikuntakeskuksen ja Auran kunnan yhteistyössä järjestämässä liikuntapäivässä on tarjolla erilaisia ohjattuja tunteja, jumppia, kokeilulajeja sekä luentoja.


AuraTreeneissä pääset nauttimaan elämyksellisistä ryhmäliikuntatreeneistä ja päivä tarjoaa iloa, innostusta sekä sykähdyttäviä hetkiä kaikille liikkujille.AIKATAULU:

(KLIKKAAMALLA KUVAA SAAT KUVAN SUURENNETTUA)

TAPAHTUMA AIKA JA PAIKKA:

AuraTreenit järjestetään sunnuntaina 9.10 kello 09-18 välisenä aikana. Halutessasi voit hypätä päivään mukaan mistä kohtaan haluat. Voit jumpata yhden tunnin tai vaikka koko päivän. Tapahtuma paikkana toimii OP-Areena (Urpontie 2, Aura), SunSali (Huuskantie 19, Aura), OP-Areenan takana sijaitseva tekonurmikenttä, sekä Auran Yhtenäiskoulun ruokailu ja koulun luokka luennoille. Kaikki paikat sijaitsevat kiven heiton päästä toisistaan, joten siirtyminen on helppoa ja nopeaa tuntien välillä.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautuminen päivään on nyt auki. Voit halutessasi ilmoittautua yksin tai yhdessä ystävän kanssa.

Lipun hinta on 10.9 asti 35e yksin tai 60e ystävän kanssa. Jos ilmoittaudut yhdessä ystävän kanssa ilmoittaudutte samalla ilmoittautumiskaavakkeella. 11.9-30.9 lippujen hinnat on yksin 45e ja ystävän kanssa 80e. Yhden tunnin hinta on 15e. Huomioithan että tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy 30.9. Lapsiparkki on käytössä koko päivän ajan. Lapsiparkin hinta on 3e / tunti / lapsi. Lapsiparkki varataan samaan aikaan, kun ilmoittaudutaan tunneille. Näin varmistamme riittävän määrän aikuisia parkkiin päivän ajaksi.

Ilmoittautuminen on sitova ja lasku lähetetään heti ilmoittautumisen jälkeen. Jos et pääse paikalle voit kuitenkin myydä osallistumisesi halutessasi eteenpäin.

Ilmoittautumislomakkeeseen merkitään tunnit joille olet osallistumassa. Merkkaa tunnit myös itsellesi ylös, jotta muistat ne. Jos haluat jälkeenpäin muuttaa aikatauluja ja tunneilla on vielä tilaa, voit tehdä sen laittamalla sähköpostia auratreenit@gmail.com

ILMOITTAUDU MUKAAN:

https://www.auranpalokunnanurheilijat.net/joukkueet/10193/lomakkeet/6266/auratreenit-9102022

AuraTreenit on ennen kaikkea yhteisöllinen tapahtuma, jossa pääsee nauttimaan yhdessä tekemisen tunnelmasta. Osallistuja voi rakentaa päivän ohjelman itse ja kokeilla uusia lajeja. Oletko esimerkiksi kokeillut ennen supersuosittua Kangoo Jumpsia tai tuolitanssia? Tapahtumaan on saatu mukaan suosittuja ulkopuolisia ohjaajia ja tarjolla on monelle uusia lajikokeiluja, kuten esimerkiksi Vauhtisammakon juoksutekniikkatreenit.


”Toivon, että ihmiset lähtevät mukaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Nautin eniten itse siitä järjestäjänä, kun näkee ja kokee sen fiiliksen, jota liikunnan riemu saa aikaan osallistujissa päivän aikana tai yksittäisen tunnin jälkeen. Se on järjestäjälle paras palaute. AuraTreeneihin osallistuakseen ei tarvitse olla aktiiviliikkuja vaan tapahtuman tarkoituksena on mahdollistaa matalan kynnyksen liikuntakokeilut ihan kaikille” kertoo APU Voimistelun puuhanainen Noora Palmroos.

"Olemme erittäin iloisia, että kunnassamme toimii aktiivisia toimijoita, jotka haluavat yhdessä järjestää hyvänmielen tapahtumia. Liikunta ja ennaltaehkäisevä hyvinvointityö ovat kunnassamme tärkeitä painopisteitä ja tämä tapahtuma tukee näitä tavoitteita erinomaisesti. Kuntaamme on juuri palkattu myös oma liikuntaneuvoja” kertoo Auran kunnan vapaa-aikasihteeri Jaana Ranta-aho."

Lämpimästi tervetuloa viettämään kanssamme mukavaa liikunnallista päivää!

Kaikille on lisäksi mahdollisuus ruokailuun ja buffetin tarjoamiin eväisiin ja kahviin päivän aikana. Myös peseytymismahdollisuus löytyy sekä OP-Areenalta, että SunSalilta päivän päätteeksi. Ennakkoilmoittauneet saavat mukaansa vielä ihastuttavan aurakassin joka sisältää erinlaisia tuotteita, niistä lisää myöhemmin.Tuntikuvaukset ja lisää ohjaajista tulossa pian. Ota halutessasi seurantaan tapahtumasivumme facebookissa ja tavoitat ajankohtaiset tiedot nopeasti.

TUNTIKUVAUKSET:


Kangoo Jumps:

Nyt ainutlaatuinen mahdollisuus AuraTreeneissä päästä kokeilemaan Kangoo Jumps tuntia. Kangoo Jumps -tunnilla käytetään hassunkurisia hyppyjalkineita, jotka toimivat trampoliinin tavoin ja tekevät treenistä hauskan ja tehokkaan. "Alun perin jalkineet kehitettiin kuntoutukseen urheilijoille, joilla oli vaikeuksia treenata jalkojen loukkaantumisen vuoksi. Niissä on iskuvaimennus, joka vähentää tärähdystä niveliin jopa 80 prosenttia", kertoo Kangoo Jumps -ohjaaja Veronica Deac. Romaniasta kotoisin oleva Deac on harrastanut Kangoo Jumps -hyppelyä jo vuosikaudet. Suomeen muutettuaan hän halusi tuoda lajin myös Turkuun."En voinut uskoa, ettei Suomessa ole edes kuultu lajista, joka on niin suosittu muualla Euroopassa. Romaniassa kävin Kangoo Jumps -fitnesstunneilla säännöllisesti, ja tunnit olivat täpötäynnä. Asuin myös Espanjassa, jossa laji on niin suosittu, että rannoilla näkee juoksijoita lenkkeilemässä hyppykengät jalassa."

Tervetuloa tutustumaan Kangoo Jumps tunnille upean Veronican saapuessa Auraan. Muistathan varata paikkasi ajoissa, sillä kenkiä on vain tietty määrä tiettyä kokoa.

Kuntosali tutuksi:

Tunnilla käydään läpi kuntosalin peruslaitteet isoille lihasryhmille; vaakaprässi, polven ojennus, ylätalja, rintaprässi sekä olkaprässi. Kerrataan oikea tekniikka sekä toistojen määrä. Sopii hyvin kuntosali-treeniä aloittavalle tai tekniikan kertaukseen.

Keppijumppa:

Kehoa avaava ja venyttävä treeni kepin avulla. Parantaa liikkuvuutta sekä huoltaa kehoa, lisäksi saadaan kevyt hiki pintaan. Jokainen osallistuu oman liikkuvuuden mukaan. Sopii hyvin kaiken kuntoisille liikkujille.

BodyCombat:

Voiko kuntoilu olla samaan aikaan hegästyttävää ja hauskaa? Kyllä voi! BodyCombat on monipuolinen treeni, jossa nostetaan sykettä, käytetään jalkoja, puretaan jumeja niskan ja hartioiden kuin korvienkin välissä. Tunnilla liikkuminen ottaa vaikutteita tunnetuista itsepuolustuslajeista, joten jos esim. tykkäät kuntonyrkkeilystä tämä voisi olla sinun juttu!

Terveysliikunta-luento:

Fyysistä aktiivisuutta, jolla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin, kutsutaan terveysliikunnaksi. Terveysliikunnalla tarkoitetaan liikettä ja fyysistä aktiivisuutta eikä niinkään raskaampaa fyysistä harjoittelua. Terveysliikunnan suoritustavat voivat kuitenkin vaihdella liikkujan kunnon ja tarpeiden mukaan. Tule kuulemaan lisää terveysliikunnasta ja miten pystyt vaikuttamaan omaan hyvinvointiin yllättävän helpostikin.

Käsiseisonnan alkeet:

Tervetuloa tutustumaan telinevoimistelun kulmakiveen eli käsilläseisontaan. Tunti koostuu alkulämmittelystä, kehonhallinnasta ja käsilläseisonnan harjoitteista. Tunnilla ei hypitä tai juosta. Lähdemme tasosta nolla. Tunti sopii kaikille.

Tuolitanssi:

TUOLITANSSI-tunnilla voit heittäytyä viettelevän tanssin pyörteisiin – tai sitten ei. Tyyli on vapaa tälläkin tunnilla eikä haittaa, vaikka tanssisit vanhoissa verkkareissa ja reikäisillä sukilla. Olet silti kaunis ja itsevarma! Ryhdikkäällä tanssipartnerillasi on jalat tukevasti maassa, eikä se edes yritä juosta karkuun.

Kahvakuula:

Toiminnallinen treeni kahvakuulan avulla! Treeni sisältää sekä sykettä nostavia että lihaskuntoa harjoittavia perusliikkeitä. Soveltuu niin aloittelijalle kuin jo pidempäänkin treeniä tehneelle. Tunti ei sisällä hyppyjä eikä askelsarjoja. Valitset itse kahvakuulasi painon. Tule treenaamaan tehokkaasti helpoilla liikkeillä!

Juoksuharjoittelun perusteet:

Oletko aloittanut juoksuharjoittelun aikaisemmin, mutta harjoittelu on tyssännyt alkuinnostuksen jälkeen? Usein juoksun aloituksen kompastuskivi on lähteä treenaamaan liian kovilla sykkeillä ja liian isoilla harjoittelumäärillä. Toinen kompastuskivi on, ettei muuta ympäröivää arkea huomioida juoksuharjoittelua koottaessa. Tällä tunnilla opit perusteet juoksuharjoittelun koostamisesta niin, että se tukee parhaiten juuri sinun kuntosi mukaista kehitystä.

PartyFit:

PARTYFIT on unelmien tanssitunti kaikille, jotka haluavat uppoutua hyvään musiikkiin ja nauttia tanssin riemusta vailla paineita siitä, miltä näyttävät. PartyFit on kirjava sekoitus erilaisia tanssilajeja, joita jokainen voi tanssia omalla tyylillään. Oikeita askeleita tärkeämpää on nauttia ja pitää hauskaa. Hikikin on taattu!

Tabata:

Tabata on nopeatempoinen tunti jossa 20 sekunnin työjaksot ja 10 sekunnin lepotauot vaihtelevat. Yksi Tabata setti kestää aina 4min ja työjaksoja siinä on 8. Tunti kehittää lihaskuntoa, kestävyyttä ja polttaa rasvaa.

Juoksutekniikka:

Oletko kärsinyt erinäisistä juoksuharjoitteluun liittyvistä vaivoista tai haluaisitko oppia juoksemaan pidemmälle sekä taloudellisemmi? Tällä tunnilla opit juoksutekniikan perusteita ja saat henkilökohtaista tukea ja vinkkejä, joiden avulla pystyt kehittämään juoksutekniikkaasi eteenpäin.

Power circuit:

Kuntosalin puolella tapahtuva voimatreeni, jossa käytetään monipuolisesti kuntosalilaitteita, kahvakuulaa, voimapalloja, kuminauhoja jne. Tunti on tehokas, lihasta väsyttävä ja välillä hengästyttävä. Treenissä tehdään 1min per piste ja välillä pidetään pieni tauko.

Aikuisten tempputunti:

Liian monelta aikuiselta olen kuullut, että lapsena telinevoimistelu oli inhokki koulussa. Tuuppa kokeilemaan uudelleen. Ja jos ei ollut inhokki, niin sitä suuremmalla syyllä! Tunti koostuu alkulämmittelystä, kehonhallinnasta ja temppuradasta kuperkeikasta volttiin ja neulansilmästä kieppiin. Kaikille löytyy onnistumisia!

FunSteppi:

Energiaa, voimaa ja iloa pursuava step-laudalla tehtävä tunti. Yksinkertaisten liikkeiden toistolla motivoidut hyvän musiikin ja kannustavan ohjaajan avulla kasvattamaan kuntoa kehosi ohella.

Lauta on säädettävissä kolmelle eri tasolle ja tunnilla annetaan aina vaihtoehdot hypyille, joten tunti sopii kaiken kuntoisille.

Nousujohteinen harjoittelu luento:

Tutkittua tietoa ja käytännön valmennuksessa toimivaksi todettuja käytäntöjä voima- ja nopeusharjoitteluun sekä lihasmassan kasvattamiseen.

Kehonhuolto:

Tunti jossa tehdään juuri sitä mitä pitäisi tehdä useammin. Eli venytellään ja liikutaan kehoa huoltaen. Sopii erinomaisesti päivän viimeiseksi tunniksi kaikille.