​Täydet pisteet JunnuLiiga-avauksessa
Julkaistu: 19.05.2023 10.42

​Täydet pisteet JunnuLiiga-avauksessa

APUn 2011-12 ja 2013-14 syntyneiden joukkueista muodostettu yhdistelmä aloitti JunnuLiiga-urakkansa Salon Urheilupuistossa aurinkoisena helatorstai-iltana. Tällä kierroksella APUn P11-12-joukkueesta mukana olivat luottotopparit Aatos ja Arttu, Topias keskikentällä, ja Niilo totutusti maalivahtina; P13-14:stä puolestaan Aleksi kärkipelaajana sekä Lucas, Matias, Miro ja Samuel keskikenttäpelaajina.

Kahdessa ensimmäisessä liigapelissä vastaan asettuivat PeU P2012-13 Perniöstä ja FC Halikko P2013-14. Peli perniöläisiä vastaan oli APUn vahvaa hallintaa. Maalipaikoille ei vastustajia juuri päästetty ja suurin osa PeU:n yrityksistä kilpistyi alempana keskikenttäpelaajana luutineeseen Topiakseen, joka pelasi kerrassaan erinomaisen ottelun. Harvat syvemmälle APUn alueelle päätyneet PeU:n hyökkäykset saivat Aatos ja Arttu hoidettua tyylillä, eikä Niilolle maalilla jäänyt töitä edes nimeksi. Sen sijaan APUn hyökkäyspeli toimi mukavasti, ja laidoilla vuoroillaan vipeltäneet Lucas, Matias ja Miro saivat rakenneltua tilanteita tasaiseen tahtiin perniöläisten maalille, jossa maalintekopaikkoja oli kärkkymässä kärjessä pelannut Aleksi ylempänä keskikenttäpelaajana toimineen Samuelin tukemana.

Kelpo maalipaikkoja oli niin Aleksilla, Mirolla kuin Matiaksellakin, mutta vasta vartin pelin jälkeen pallo löysi tiensä vastustajan maaliin Lucaksen viimeistelystä maalin edustalta. Tästä muutama minuutti ja Matiaskin sai onnistumisensa. Kun vielä muutamaa minuuttia ennen pelin loppua APU sai omalta kenttäpuoliskoltaan suoran vapaapotkun jonka Niilo paukautti riittävän voimakkaana ja tarkkana vastapuolen maalivahdin selän taakse, oli peli jo 3-0. Näihin lukemiin ensimmäinen kamppailu myös päättyi.

Jälkimmäisestä pelistä FC Halikkoa vastaan odotettiin tiukempaa, ja kovempi peli siitä kaikin puolin tulikin. Maalipaikoilla ei juhlittu, vaan peli oli pitkälti keskialueen vääntöä puolin ja toisin, eikä rikkeiltäkään vältytty. Riittävän monen yrityksen jälkeen Aleksi saatiin kuitenkin vapautettua läpiajoon ja varma viimeistely vei APUn 1-0-johtoon kun kymmenen minuuttia oli pelikellossa. Pikku hiljaa myös laidat saatiin tehokkaammin peliin mukaan, ja tulosta syntyi viisi minuuttia myöhemmin. Matias keskitti erinomaisen pallon vasemmalta laidalta boksiin jossa alueen vastakkaisessa kulmassa väijynyt Miro sai pallon haltuunsa. Miron eteneminen kuitenkin pysähtyi ilmalentoon Halikon puolustajan ajaessa sukille. Tästä seuranneen pilkun rankkarispesialistiksi ryhtynyt Aleksi toimitti varmasti maaliin (toki Halikon maalivahti oli hyvin mukana, muttei aivan pystynyt venymään riittävästi).

Halikko ei kahden maalin tappioasemasta kuitenkaan lannistunut, vaan laittoi vielä isomman vaihteen päälle. Jos ensimmäisen ottelun hahmo oli keskikentän pohjan työmyyrä Topias, otti saman roolin nyt Samuel. Milloin Arttu ja Aatos eivät ehtineet palloon, oli paikalla Samuel, joka tuntui olevan aina oikeassa paikassa omalla alueellaan. Kun vielä Niilo sai hoidettua harvat maalille asti tulleet yritykset, päättyi ottelu FC Halikkoa vastaan APUlle 2-0.

Vihreät kortit menivät ansaitusti ahkerasti uurastaneille Topiakselle ja Samuelille, mutta kaikki muutkin pelasivat erinomaiset ottelut. Peleihin lähdettiin todella mallikkaalla asenteella ja jokainen antoi kentällä kaikkensa. Edes vain yhden vaihtopelaajan mukanaolo ei tuntunut haittaavan, vaan virtaa riitti jokaisella loppuun saakka. Ennemminkin pelipaikkojen pysyvyys (vaikkakin keskikentällä ja kärjessä pelipaikkoja kierrätettiinkin vaihtojen myötä, toki maltillisesti) toi peliin enemmän kaivattua kurinalaisuutta ja selkeyttä, eikä kukaan joutunut missään vaiheessa etsimään sitä omaa paikkaansa pelikentällä. Lisäksi huomionarvoista oli se, kuinka saumattomasti yhteispeli nuorempien ja vanhempien joukkueen poikien välillä sujui - turhaa sooloilua ei nähty, ja tuntui että kaikki luottivat toisiinsa ja toistensa pelitaitoihin.

Kahden viikon kuluttua onkin sitten uusien kaverien vuoro päästä kokeilemaan JunnuLiigaa. Tuolloin vastus oletettavasti kovenee vielä piirun verran, kun samassa paikassa vastaan asettuvat kotijoukkueet Wilpas P2013 ja Wilpas P2012.