Talvisarja päättyi tappiotunnelmissa
Julkaistu: 26.03.2023 22.41

Maskun talvisarja päättyi APUn 2013 ja 2014 syntyneiden joukkueen osalta tänään ottelulla FC Interiä vastaan. Viimeisessä pelissä pelattiin sijoista 5 ja 6, eli panokset eivät olleet enää mitenkään valtavat, mutta voittoa tietysti lähdettiin hakemaan.

Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin APUn hienoisella hallinnalla. Palloa saatiin pelattua vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta murtautumiset maalipaikkoihin jäivät saavuttamatta. Koko kentän leveyden hyödyntäminen jäi heikoksi, ja turhan paljon pyrittiin nousemaan samaa kaistaa pitkin alhaalta ylös asti. Näin vastustajalle tehtiin hyökkäyksen pysäyttäminen turhan helpoksi. Myös etäisyydet puolustuksen ja keskikentän välillä muodostuivat alussa liian pitkiksi, eikä keskikentälle löytynyt tarvittavaa tukea. Niinpä useimmat nousut pysähtyivät siinä vaiheessa kun vastustaja pääsi prässäämään useammalla pelaajalla.

Ensimmäinen Interin maali lähtikin tilanteesta, jossa keskikentän nousu pysähtyi vastustajan prässiin neljän pelaajan voimin. Pallo olisi pitänyt pystyä pelaamaan aikaisemmin omille, mutta kun syöttö ei lähtenyt ajoissa (ja toisaalta kun etäisyydet omiin olivat taas liian pitkiä), pääsi Inter riistoon josta luvattoman pehmeän puolustuspelaamisen myötä syntyi ottelun avausmaali.

Kun sitten puolustuslinjan ja keskikentän etäisyyksiin saatiin puututtua, niin eikös tämä sitten kostautunut välittömästi. APUn vapaapotkun jälkitilanteesta Inter pääsi vastahyökkäykseen josta pallo saatiin pelattua puolustuslinjan taakse kärkkymään jääneelle hyökkääjälle. Tarkka laukaus vasempaan alakulmaan ohi maalissa tänään pelanneen Jaron (joka kylläkin tuli vastaan oikeaoppisesti), ja tilanne oli Interille 2-0. Tämä oli myös puoliaikatulos.

Ryhtiliike toiselle puoliajalle jäi valitettavan vajaaksi. Ongelmana myös toisen jakson alussa oli edelleen liian arkaileva puolustuspelaaminen, eli vastustajan isokokoinen ja kärkkäästi yksin läpi pyrkivä hyökkääjä sai vapaasti pujotella APUn keskikentän ja puolustuksen läpi yrittämään maalintekoa. Arvattavissa varmaan olivat seuraukset puuttumisesta tähän lepsuiluun. Seuraavan kerran kyseisen kaverin rynniessä kohti rangaistusaluetta hänet taklattiin tylysti tantereeseen. Tästä seurauksena vapaapotku, jonka samainen peluri tykitti APUn maalin yläkulmaan.

APUkin oli lähellä maalintekoa, ja esimerkiksi Eetu S. ja Nico kolistelivat molemmat maalipuita. Interin maalipuiden väliin vain valitettavasti palloa ei saatu, sen sijaan Inter iski vielä kahdesti kymmenen minuutin sisään.

Taisteluasenteesta saatiin kuitenkin ottelun loppupuolella vielä kiinni, ja kun ihan kaikkia raastamisia ja repimisiä ei vihelletty, pääsi APU pikku hiljaa taas niskan päälle. Miron ja Lucaksen raju raataminen laidalla tuotti tulosta kun onnistuneen prässin jälkeen pallo saatiin pelattua Matiakselle, jonka komea nosto etuyläkulmaan jätti maalivahdin voimattomaksi. Tämän jälkeen vielä Juho L. iski pallon kertaalleen tolppaan, mutta lisäosumia ei enää nähty. Niinpä Inter vei talvisarjan viidennen sijan, APUn päätyessä siis sarjassa kuudenneksi.

Uutisen pääkuvassa ottelun kokoonpano: Juho L., Miro, Atte, Eetu S., Jaro, Lucas, Eino, Akusti, Nico, Matias ja Aleksi.