Heräämisiä (eli tappio ja tasapeli futsal-sarjassa)
Julkaistu: 28.01.2023 21.25

P10-sarjassa pelattiin futsalia tänään Piikkiössä. Kyseessä oli LTUn kotiturnaus, ja kotijoukkue asettuikin APUa vastaan heti aamun ensimmäisessä ottelussa. Oliko sitten aikainen ajankohta syynä, mutta APUn pojat olivat aika lailla unessa ottelun ensimmäisen puoliajan. Pelikellossa ei tainnut olla kahtakaan minuuttia vielä täynnä, kun tilanne oli jo LTUn hyväksi 2-0. Lepsu puolustaminen ja heikko prässäys jatkuivat koko viisitoistaminuuttisen, ja tauolle siirryttäessä tilanne oli LTUn hyväksi jo murskaavanoloisesti 6-0.

Tauolla koetettiin saada poikia hereille ja konetta käyntiin, eli käytiin läpi tuttu kaava: jälleen kerran korostettiin tiukkaa prässiä, tiiviitä välejä, huolellisempaa syöttöpeliä ja rohkeutta pelitilanteissa. Toinen puoliaika alkoikin huomattavasti terävämmin APUlta ja peliä saatiin siirrettyä enemmän vastustajan päätyyn. Puoliaika ehti vanheta pari minuuttia, kun Juho pääsikin jo maalintekoon, ja APU sai avattua maalihanansa. Samuel iski APUlle vielä toisen maalin, mutta vaikka peli saatiinkin paremmin kontrolliin, sai myös LTU lisättyä maalisaldoaan kahdella. Lopputulos siis 2-8.

Toisessa pelissä kohdattiin LiePa, jonka kanssa pisteet jaettiin viimeksi lukemin 3-3. Tämänkertaista ottelua lähdettiin siis voittamaan. No, ihan vahvinta mahdollista alkua ei saatu, vaan koettiin flashbackeja edellisen pelin ensimmäisestä puoliskosta LiePan tehdessä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana jo kaksi maalia - tilaa annettiin yksinkertaisesti liikaa vastustajalle. Onneksi pojat saatiin kuitenkin taas hereille, ja puoliaika päättyikin APUn kannalta mukaviin tunnelmiin Juho L:n laukoessa ensin kulmapotkun suoraan maaliin (toki LiePan puolustuksen lievällä avustuksella), ja lähes heti tämän jälkeen Aleksin onnistuessa tasoittamaan pelin.

Toisen puoliajan alkupuolella LiePa sai aikaiseksi aikamoisen mylläkän APUn maalille, ja vaikka maalivahtina loistanut Martti puolustuksen ohella teki parhaansa maalin varjelussa, sai LiePa silti (kieltämättä ansaitun oloisen) johtomaalin iskettyä. APU jatkoi silti sinnikkäästi voiton tavoittelua, ja kun Aleksi iski toistamiseen ohjattuaan maalivahdin eteensä pudottaman pallon maaliin (Juhon tykitettyä aikamoisen pommin omalta kenttäpuoliskolta) ja Tiitus hieman myöhemmin sijoitti pienestä kulmasta pallon alanurkkaan, alkoivat toiveet voitosta herätä. Mutta kuten viimeksikin, jälleen LiePa sai viime hetkellä iskettyä tasoitusmaalin hieman onnekkaastikin noin minuutti ennen peliajan päättymistä. Näin jäi voitto ottamalla tällä futsal-kaudella LiePasta, ja päivän saldona siis kuuden maalin tappio LTUlle ja tasapeli lukemin 4-4 LiePaa vastaan.

Futsalia pelataan tällä kaudella vielä kertaalleen 19.2., paikkana tuolloin APUn kotiluola OP-Areenalla. Eli vielä on siis yksi mahdollisuus päästä katsomaan APUn edesottamuksia futsal-kentillä ihan livenä. Kyllä se aina näiden raporttien lukemisen voittaa, eli kaikki mukaan kannustamaan!

(Uutisen pääkuvassa tällä kertaa pelivuorossa olleet Aleksi, Miro, Martti, Matias, Nico, Juho L., Ossi, Tiitus ja Samuel.)