Loppiaispelit Laitilassa
Julkaistu: 06.01.2023 20.44

APUn P10-futsal-sarja jatkui turnauksella Laitilassa. Vastaan asettuivat tällä kertaa Ruskon Pallo ja kotijoukkue Laitilan Jyske. Ensimmäinen vastustaja Ruskon Pallo oli uusi tuttavuus futsal-kentillä, mutta turhaan ei otteluun lähdetty tunnustelemaan, vaan heti ensi minuutilla Akusti siirsi APUn 1-0-johtoon laidallaan nousseen Matiaksen syötöstä. Toista maaliakaan ei montaa minuuttia saatu odotella, kun Nico pelasi seinän Akustin kanssa ja viimeisteli takatolpan kautta tilanteeksi 2-0. Kauniit maalit jatkuivat ottelun toisellakin puoliskolla: ensin Samuel syötti läpiajonsa jälkeen pallon takatolpalle, josta Ossin oli helppo työ viimeistellä APUn kolmas maali, neljännen maalin taas iski puolustuslinjan taakse vapaaksi jätetty Nico Matiaksen oivaltavasta kaukaa omalta alueelta lähteneestä vapaapotkusta. Kun vielä Ossi onnistui maalin edestä kertaalleen Samuelin antaman vapaapotkun jälkitilanteesta, päädyttiin loppunumeroihin 5-0.

Päivän toinen ottelu Jyskettä vastaan alkoi lähes yhtä vauhdikkaasti. Jo parin minuutin pelin jälkeen Matias päätti laukoa kaukaa, lähes puolesta kentästä, ja laukaus upposi hieman onnekkaastikin maalivahdin alta maalin. Tilanne 1-0. Toista maalia sitten odoteltiinkin lähes ensimmäisen jakson loppuun saakka. Ossi otti korkean keskityksen tyylikkäästi alas, ja riittävän tarkka viimeistely upposi maalivahdin vierestä maaliin. Heti toisen jakson alkuun Tiitus onnistui vielä kertaalleen komean nousunsa jälkeen, ja 3-0 alkoi tuntua jo ihan turvallisen tuntuiselta johdolta.

Mutta mitä vielä. Jyske ei ollut suinkaan lannistunut, kun taas toinen peli heti edellisen jälkeen alkoi tuntua APUn pelaajien jaloissa. Pari minuuttia 3-0-maalin jälkeen kotijoukkue pääsikin mukaan peliin 3-1-kavennuksen myötä. Muutama minuutti ennen peliajan loppua Jyske iski vielä toisen maalin, ja tätä seurannut lopun vyörytys APUn maalille koitui kohtalokkaaksi: 15 sekuntia ennen peliajan umpeutumista Jyske pelasi APUn puolustusalueelta annetun sivurajapotkun nopeasti etutolpalle, josta riittävän kova ja tarkka viimeistely ohitti maalissa pelanneen Miron. Niinpä pisteet jaettiin tämän trillerin jälkeen lukemin 3-3.

Vaikka toisen pelin voiton menettäminen aivan lopussa hiukan jäikin harmittamaan, oli pelipäivä kokonaisuudessaan mitä mainioin, ja jännitystä ja komeita maaleja saatiin koko rahan edestä. Kentällä nähtiin hienoja suorituksia toinen toisensa jälkeen, ja onnistumisia niin hyökkäyspäässä, puolustuksessa kuin maalivahtiosastollakin. (Ja kun muistetaan vielä että viimeksi Jyskeelle hävittiin kotiturnauksessa 1-5, ei suuremmin tämänpäiväistä tasapeliä kannata murehtia). Seuraavaksi futsalia pelataan lauantaina 28.1. Kaarinassa, nähdään siellä!

Kuvassa päivän kokoonpano: takarivi Akusti, Eino, Atte ja Matias, eturivi Miro, Tiitus, Nico, Ossi ja Samuel.