Piirisarjaa Ruskolla ja Loimaalla
Julkaistu: 25.09.2022 21.33

Syksyn piirisarjakausi jatkui APUn 2013 ja 2014 syntyneiden osalta turnauksilla Ruskolla ja Loimaalla. Ruskolla P9 taso 3:n peleissä vastaan asettuivat Yläneen Kiri, RaiFu valkoinen, LoPS Black ja FC RP Valkoinen, Loimaalla taas P9 taso 3:n peleissä LiePa Punainen, TPS T2013, LoPS Yellow ja LoPS Keltamusta.

Lauantaina pelattu Ruskon turnaus alkoi APUn osalta hieman tunnustelevasti pelissä Yläneen Kiriä vastaan, kunnes viidennellä minuutilla alkoi tapahtua. Juho V:n pystysyöttö löysi vasemmalta laidalta Miron joka eteni päätyrajalle, syötti matalan syötön maalin eteen ja paikalle singahtanut Samuel ohjasi pallon varmasti ohi maalivahdin. Pari minuuttia tästä, ja Miron laidanvaihtoon ehti ensimmäisenä jälleen Samuel, joka eteni kohti maalia ja sijoitti pallon alanurkkaan. Heti seuraavalla minuutilla Juho L. riisti pallon ja laukoi rangaistusalueen rajalta terävästi jo APUn kolmannen maalin. Samuel-show jatkui vielä viimeisillä minuuteilla, joiden aikana Samuel ensin kuljetuksensa jälkeen iski 4-0-osuman, ja hetki tästä vielä loppunumeroiksi 5-0.

Seuraavat pelit olivatkin huomattavasti tiukempia. Sekä RaiFu Valkoista että LoPS Blackia vastaan jouduttiin takaa-ajajiksi vastustajan päästessä tekemään nopean avausmaalin, mutta kukapa muukaan kuin Samuel pelasti tasapelipisteen molemmista peleistä. Erityisesti jälkimmäisen pelin laukaus lähes puolesta kentästä oli komeaa katsottavaa.

Viimeisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue FC RP Valkoinen, jolle ehkä oltiin turhankin vieraskoreita. Aiemmat keskinäiset ottelut APU on vienyt jopa suvereenisti, mutta tällä kertaa ruskolaiset osoittautuivat liian kovaksi vastukseksi. Ehkä kaksi aiempaa tiukkaa peliä olivat vieneet jo voimat, mutta APU ei saanut missään vaiheessa oikein peliä kulkemaan. Juho L:n kieltämättä komea vapaapotkuosuma jäi APUn ainoaksi RP:n vuorostaan iskettyä kahdesti. Näin loppulukemat hieman harmittavasti Ruskolle 2-1.

Sunnuntaina pelattiin Loimaalla, josta tason 3 jengimme kävi hakemassa kaksi viikkoa sitten kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Samalla hyväksi havaitulla linjalla jatkettiin tälläkin kerralla. LiePa Punainen kaatui ensin tiukan kamppailun jälkeen 2-1, jonka jälkeen TPS T2013 hieman helpommin lukemin 6-0. Näiden alkupalojen jälkeen päästiinkin sitten itse asiaan, kun vastaan asettuivat isäntien LoPS Yellow ja LoPS Keltamusta. Näistä otteluista saatiinkin todellisia trillereitä. Ensin mainitussa pelissä LoPS Yellowta vastaan mentiin tasatahtia, ja 3-3 olivat jokseenkin oikeutetut loppulukemat LoPSin jouduttua taipumaan viime minuuteilla tasapeliin. LoPS Keltamusta vuorostaan karkasi jälkimmäisessä ottelussa peräti 3-0-johtoon, kunnes jostain APU sai vielä virtaa hoitaa homman kunnialla loppuun saakka. Viimeisiksi minuuteiksi hyökkäykseen nostettu Juho L. onnistui iskemään pari minuuttia ennen pelin loppua kavennuksen 4-3, ja vielä hetki ennen päätösvihellystä loppulukemiksi 4-4.

Tämä oli tason 3 osalta jo viimeinen piirisarjakierros, tason 2 piirisarjapelejä pelataan vielä kertaalleen kahden viikon kuluttua. Tuolloin on luvassa kauden yhteenveto molempien tasojen osalta, joten pysykää kanavalla.

Kuvassa tason 2 joukkue: Nico, Aleksi, Atte, Martti, Matias, Juho L. ja Eetu S.

Uutisen pääkuvassa tason 3 joukkue: Juho L. (joka oli vahvistuksena myös siis lauantaina poissaolojen takia), Samuel, Lucas, Jaro, Olavi, Miro ja Juho V.