Tasaisia pelejä Liedossa ja Loimaalla
Julkaistu: 11.09.2022 20.55

APUn 2013 ja 2014 syntyneet kävivät tänäkin viikonloppuna pelaamassa kaksi piirisarjaturnausta - ensimmäisen lauantaina Liedossa, toisen sunnuntaina Loimaalla.

Liedossa Viertolan kentällä pelattiin P9-sarjan tasoa 2, jossa ensimmäisessä pelissä vastaan asettui LiePa Punainen. Syksyn aiempi kohtaaminen päättyi APUn selkeähköön 9-2-voittoon, mutta tällä kertaa LiePa oli aivan eri asenteella liikkeellä. APU sai otteluun hyvän alun, ja tauolle siirryttiin vielä APUn 2-1-johdossa (johon siihenkin tarvittiin Aleksin avausmaalin lisäksi LiePan apua oman maalin muodossa), mutta toisella puoliskolla APU passivoitui liikaa. LiePa päästettiin tasoittamaan ja siirtymään vielä maalin johtoonkin. Nicon tasoituksen jälkeen LiePa kuittasi nopeasti siirtyen taas johtoasemaan, kunnes Matiaksen ja Nicon viime minuuttien maaleilla ottelun voitto APUlle lukemin 5-4.

Toisesta pelistä MaPS Vihreää vastaan oltiin alun perin odotettu kovempaa peliä, ja kovempi peli siitä saatiinkin. MaPS teki ottelun avausmaalin heti alkuhetkillä, ja vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 0-2. Ossin kavennuksen jälkeen MaPS laittoi vielä isompaa vaihdetta silmään, ja APU koki sysimustan kolmeminuuttisen, jonka aikana MaPS iski maalin per minuutti, ja tilanne vartin pelin jälkeen jo 1-5. Usein peli on tällaisessa tilanteessa ollut jo taputeltu, mutta tällä kertaa tsemppaus auttoi: joukkue ei vajonnutkaan murheen alhoon, vaan heräsi pelaamaan. Ossi kavensi tilanteeksi 2-5, ja pelin painopiste saatiin siirrettyä MaPSin kenttäpäätyyn. Hirmuinen loppukiri ei valitettavasti tällä kertaa riittänyt. Nico toi APUn vielä kahden maalin päähän komealla ylänurkkalaukauksellaan, mutta viimeisen maalin iski MaPS, joten lopputulos tällä kertaa 3-6.

Sunnuntaina P9-sarjan tason 3 peleissä Loimaan PEMA-areenalla päästiin ensimmäisenä pelaamaan kaudella aiemmin vahvasti esiintynyttä Laitilan Jyskeen P8 Red -joukkuetta vastaan. Äärimmäisen tasainen kamppailu alkoi hieman harmillisesti Jyskeen päästessä ottelun alkuhetkillä siirtymään johtoon. Samuel toi APUn kuitenkin tasoihin, ja koska lisämaaleja ei nähty, päättyi ottelu lukemiin 1-1. Seuraavalle vastukselle, LoPS Blackille, oltiin viimeksi hävitty peräti 1-4. Varsinaista revanssia ei saatu, mutta Matiaksen vapaapotkumaali ja Fransin komea ohjaus kulmapotkuun toivat APUlle tasapelipisteen ottelun päätyttyä 2-2. Tässäkin pelissä osoitettiin hienoa taisteluasennetta LoPSin käytyä kahdesti johtoasemassa.

Ja tasaiset pelit sen kun jatkuivat. Vg-62:ta vastaan avausmaalista vastasi vaihteeksi APU Jaron laottua pomppivan pallon LoPSin maalivahdin ulottumattomiin. LoPS teki seuraavat kaksi maalia, mutta viime minuuteilla Matiaksen ja Samuelin maalit (ja Juho V:n tärkeät torjunnat) toivat APUlle 3-2-voiton.

Tankkaustauon jälkeen koitti päivän viimeinen peli FC RP Valkoista vastaan. Samuel pelasi tämänkin pelin vahvasti vieden APUn kahdella tarkalla maanuoliaisellaan 2-0-johtoon. Tänään pirteästi esiintynyt Ruskon joukkue kavensi tilanteeksi 2-1, mutta Fransin terävä laukaus rangaistusalueen rajalta vei APUn taas kahden maalin johtoon. RP maalasi vielä kerran, mutta pisteet silti Auraan lukemin 3-2.

Viikonloppu sujui siis kaikin puolin mainiosti tasaisten ja tiukkojen pelien merkeissä. Erityisen ilahduttavaa oli lauantain peleissä positiivinen asenne, jolla mentiin myös tappio-ottelu MaPSia vastaan loppuun saakka. Sunnuntaina vuorostaan oli hienoa nähdä kuinka joukkueen uusin tulokas Joonatan pääsi hienosti peliin mukaan ensimmäisessä piirisarjaturnauksessaan, ja kuinka muutkin vähemmän pelanneet saivat tärkeitä onnistumisia.

Lauantain turnauksen joukkue: Miro, Eino, Aleksi, Ossi, Martti, Juho L., Nico ja Matias.

Sunnuntain turnauksen joukkue: Akusti, Juho V., Matias, Joonatan, Samuel, Jaro, Frans ja Miro.