Kahden piirisarjaturnauksen sunnuntai
Julkaistu: 28.08.2022 20.35

APUn 2013 ja 2014 syntyneiden joukkueen piirisarjakiertue ulottui tänä sunnuntaina Riihikoskelle ja Yläneelle. Taso 2:n porukka (Aleksi, Atte, Eetu S., Juho L., Martti, Matias, Nico, Ossi ja Samuel sekä ylimääräisenä vahvistuksena Miro) pelasi omat pelinsä aamupäivällä Riihikoskella, Taso 3:n jengi (Akusti, Eino, Lucas, Miro, Olavi ja Ossi sekä jo aamupäivän peleissä huhkinut Juho L.) vuorostaan iltapäivällä Yläneellä.

Riihikoskella vastaan asettuivat LoPS Yellow sekä isäntäjoukkue PöKa. LoPS oli ehtinyt pelata jo ottelun PöKaa vastaan, ja niinpä valmiiksi väsytetty LoPS joutui taipumaan APUn käsittelyssä. Eetun (1), Ossin (1) ja Nicon (4) maaleilla 6-1-voitto APUlle.

Ottelut PöKaa vastaan ovat olleet aiemmin tiukkoja, ja sellainen saatiin jälleen päivän seuraavasta ottelusta. PöKa karkasikin ottelun alussa 1-0-johtoon osapuilleen ainoasta tilanteestaan, ja APUn tasoitusta saatiin odottaa lähes ensimmäisen 20 minuuttisen lopulle, maalintekijänä kukapa muu kuin Nico. Paikkoja tasoittaa ja mennä vaikka johtoon tarjoutui kyllä enemmän kuin pitäisi olla tarpeen, mutta jotenkin joko maalintekoyritykset onnistuttiin tuhrimaan (useampaan otteeseen jopa maaliviivalta), tai sitten viimeinen syöttö jäi uupumaan ja viimeistelyä yritettiin turhankin pienestä kulmasta. Kieltämättä myös PöKan maalivahti pelasi hyvin ja peitti järjestään maalintekoyritykset.

Toinen puoliaika jatkui APUn totaalisella hallinnalla pallon viettäessä aikaansa joko PöKan maalin edustalla tai kulmalipulla. Mutta kuten usein on nähty, osaa jalkapallo olla kummallinen peli. Kesken APUn kiivaimman painostuksen sai PöKan maalivahti pelattua avauksen Martin vartioimalle maalille, ja puolustajien ollessa ratkaisevat askeleet myöhässä, pääsi vastustajan hyökkääjä sijoittamaan pallon rangaistusalueen sisältä varmasti maaliin. Ja koska jalkapallojumalat eivät tässä pelissä olleet APUn puolella, jäi tuo ottelun voittomaaliksi, näin PöKalle voitto lukemin 2-1.

Iltapäiväksi jatkettiin Yläneelle koulukeskuksen kentälle hieman kosteampiin olosuhteisiin. Heti ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue Yläneen Kiri, ja vaikka tässäkin pelissä jatkettiin siitä mihin Riihikoskella jäätiin (eli maalipaikkoja tuhlailtiin urakalla), saatiin sentään muutama minuutti ennen loppua tasoitus aikaiseksi. Lucas onnistui maalinteossa vielä toistamiseen hetki edellisen maalinsa jälkeen, ja Juho L. viimeisteli loppunumeroiksi APUlle 3-1 vähän ennen ottelun loppua.

Seuraava ottelu KyPSiä vastaan vuorostaan alkoi mainiosti Juho L:n ja Lucaksen viedessä APUn 2-0-johtoon aivan alkuminuuteilla, mutta sitten liike jotenkin loppui ja APUn puolustukseen aukesi turhan helposti tyhjiä tiloja. Koko ottelua leimasi hyökkääjien haluttomuus tulla auttamaan puolustusta, ja puolustuksessa vastustajan pelaaja jätettiin maalin edustalle turhan usein molempien puolustajien pyrkiessä samanaikaisesti riistämään palloa pallolliselta pelaajalta. KyPS rankaisi armotta hölmöilystä, ja loppunumerot 2-5 eivät olleet mitenkään epäoikeudenmukaiset.

Pienen puhuttelun jälkeen seuraavaan peliin lähdettiinkin aivan eri asenteella. Jyske/Red voitti edellisen kohtaamisen peräti 5-0, mutta nyt kentällä nähtiin iltapäivän parasta APUa. Ensimmäisen maalin toki teki taas Jyske, mutta sitten APU pääsi vauhtiin. Tässä ottelussa puolustus sijoittui paremmin ja hyökkääjät jaksoivat osallistua puolustustyöskentelyyn kuten kuuluukin. Juho L:n (3), Miron (1) ja Lucaksen (1) maaleilla 5-2-voitto.

Viimeiseen peliin LoPS Blackia vastaan lähdettiin jo hieman väsähtäneinä, ja sen huomasi kentällä. Toki Eino teki ottelun ensimmäisen maalin jo parin minuutin pelin jälkeen, mutta sitten tempo alkoi taas hiipua, vastustaja pääsi entistä helpommin APUn puolustusalueelle, ja puhti loppui muutenkin kesken. Niinpä ansaittu 4-1-voitto LoPSille.

Taso 2:n joukkue: Juho L., Eetu S., Samuel, Martti, Ossi, Miro, Nico, Matias, Atte ja Aleksi.

Pääkuvassa taso 3:n joukkue: Juho L., Akusti, Eino, Olavi, Ossi, Lucas ja Miro.