Craft-turnauksen voitto Auraan
P2012-2014Julkaistu: 19.08.2023 22.08

Craft-turnauksen voitto Auraan

APUn joukkueet ovat perinteisesti menestyneet Lauttakylän Lujan Huittisissa järjestämissä turnauksissa, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Tällä kertaa oli APUn vuoro hakea turnausvoitto P9-poikien Craft-turnauksesta. Helpolla ei voitto tullut, vaan ratkaisua jouduttiin finaalipelissä hakemaan rangaistuspotkukisasta asti.

Mutta aloitetaanpa turnauspäivän alusta. Aamun ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue LLuja/Musta. Poikkeuksellisesti APUn pojat olivat alusta asti hereillä, ja maaleja taottiin siihen tahtiin ettei kameramies pysynyt tapahtumien mukana (kaikkiaan 11 kappaletta). Ainoana kauneusvirheenä myös vastustajalle annettiin lopussa yksi maali, joten loppulukemat 11-1 APUlle.

Seuraavassa pelissä vastaan asettui MynPa/Valkoinen. Tästä pelistä ei muodostunut samanlaista maalijuhlaa kuin edellisestä, mutta tarvittavat kolme maalia tehtiin ja oma pääty pidettiin puhtaana, eli lukemin 3-0 otettiin aamupäivän toinen voitto.

Viimeistään ruokatauko on yleensä vienyt pelaajista pois parhaimman terän, mutta mitä vielä. Massut täynnä Toripuodin maistuvia muonia jatkettiin seuraavaan peliin, jossa vastaan asettui FC Ulvila/Keltainen. Ottelusta muodostui sangen fyysinen, eikä vastustajan vaihtopenkilläkään tahdottu pysyä nahoissaan. Ansaitusti APU vei tämänkin pelin maalein 3-0, ja kaikki APUn pelaajat pystyivät kävelemään kentältä vielä jopa omin jaloin pois.

Viimeisessä alkusarjan pelissä Pallo-Iiroja vastaan ratkaistiin paikka loppuottelussa. APUn nopean 1-0-maalin jälkeen raumalaiset pääsivät mukaan peliin tasoitusmaalillaan, mutta kolme lisämaalia Pallo-Iirojen verkkoon toi APUlle 4-1-voiton ja paikan turnauksen finaalissa.

Finaalista FC Jazzia vastaan odotettiin tiukkaa. Myös FC Jazz oli voittanut oman lohkonsa puhtaalla pelillä ja vielä APUakin paremmalla maalierolla (33-5). Ehkä hieman yllättäenkin APU otti ohjat käsiinsä heti ottelun alusta alkaen, eikä luovuttanut niitä porilaisille oikeastaan missään vaiheessa. Toki FC Jazz pääsi kuittaamaan APUn 1-0-johdon sangen pian, mutta siihen Jazzin parhaat paikat jäivätkin. APUn pelaajat sen sijaan kolisuttelivat lähes kilpaa vastustajan maalin poikki- ja pystypuita. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, ja niinpä edessä oli pilkkukisa. Kolmesta ensimmäisestä pilkusta niin APUlla kuin Jazzillakin kaksi upposi maaliin. APUn maalissa ollut Ossi nollasi Jazzin neljännen laukojan, ja kun Matias upotti oman rangaistuspotkunsa varmasti maaliin, saivat APUn kultajuhlat alkaa.

Turnaus oli kaiken kaikkiaan hieno, kelit suosivat, ja kultaa tuli, eipä turnauspäivältä paljoa enempää voine vaatia. Seuraavan kerran Huittisiin palataan 2. päivä syyskuuta. Tuolloin on vuorossa 2013 syntyneiden poikien Volkswagen-turnaus, jonka Haaste-sarjaan ollaan menossa mukaan.