Ruskon Pallo kaatui talvisarjassa
Julkaistu: 26.02.2023 17.25

APUn hävittyä MaPS Valkoiselle Maskun talvisarjan edellisellä kierroksella lukemin 1-3 jäi APU kilpailemaan sijoista 5-8. Tämän päivän pelissä Ruskon Palloa vastaan panoksena oli pääsy maaliskuiseen viitos- ja kuutossijan ratkaisevaan peliin, häviäjä joutuisi tyytymään jumbofinaaliin.

Ruskolaiset aloittivat ottelun kohtuullisen kovalla temmolla. APUn puolustus olikin ajoittain vaikeuksissa RPn korkean prässin kanssa, ja maalissa totutusti pelanneen Martin ei ainakaan tarvinnut palella hallin viileydessä, sen verran torjuntatöitä riitti. APU ei tekopaikoilla päässyt juhlimaan, ja kun vastustajakaan ei viimeistelyssä onnistunut, lähdettiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla syötöt alkoivat napsua paremmin kohdilleen ja APUkin sai palloa pidettyä vastustajan kenttäpuoliskolla. Tämä palkittiinkin kun toista puoliskoa oli pelattu viitisen minuuttia. Palloa saatiin liikuteltua vastustajan alueella terävillä poikittaissyötöillä, ja viimein Nico pääsi murtautumaan vasemmalta laidalta pallon kanssa rangaistusalueen rajalle. Vasemman jalan laukaus kolahti vasempaan tolppaan, kimmahti toiseen tolppaan ja juuri ja juuri lipui maaliviivan paremmalle puolelle.

APU intoutui avausmaalista pelaamaan entistä rohkeammin, ja se tuotti tulosta käytännössä heti seuraavasta tilanteesta. Rusko ei saanut avauksen jälkeen palloa pois omalta kenttäpuoliskoltaan Einon, Tiituksen, Samuelin ja Nicon hyvin koordinoidun prässin alta, ja niinpä vastustajan puolustaja päätyi lähettämään poikittaissyötön omaan boksiin. Virhe. Tähän syöttöön nimittäin iski väliin Ossi joka yhden puolustajan harhautettuaan tälläsi pallon alanurkkaan.

Johtoasemasta huolimatta APU jatkoi rohkeaa pelaamistaan prässäämällä korkealta, eikä Rusko saanut kontrolloidusti tuotua palloa ylös kuin hyvin harvoin. Vastahyökkäykset tuottivat tosin muutaman tilanteen jotka viimeistään Martti sai kuitenkin hoidettua, kunnes viimeisellä peliminuutilla Ruskokin vihdoin onnistui maalinteossa. Peli vihellettiin kuitenkin päättyneeksi tätä seuranneen keskialoituksen jälkeen, joten loppulukemiksi jäivät 2-1 APUlle.

Vaikka ensimmäinen puoliaika olikin APUlta hieman vaisu, oli hienoa nähdä kuinka toisella puoliajalla (kun siis viimein herättiin pelaamaan) ei vastustajalle annettu yhtään ylimääräistä tilaa tai luovuttu pallosta ilman kunnon vääntöä. Tilanteet pelattiin loppuun asti, ja puolustuksessa erityisesti Olavi osoitti mainiota taistelutahtoa. Lisäksi keskikentän ja hyökkäyksen yhteispeli etenkin pallottomana toimi yllättävänkin hyvin. Tästä on siis mukava jatkaa kun maaliskuun lopulla päästään kamppailemaan sijoista 5 ja 6. Tuolloin vastustajaksi asettuu joko ÅIFK Gul tai FC Inter.

Uutisen pääkuvassa päivän kokoonpano: Olavi, Samuel, Ossi, Martti, Eino, Miro, Matias, Juho L., Tiitus ja Nico.