Futsal-kausi paketoituna
Julkaistu: 19.02.2023 20.59

Futsal-kausi paketoituna

Sunnuntainen kotiturnaus OP-Areenalla päätti APUn tämän kauden futsal-urakan. Kauden viimeisessä turnauksessa vastaan asettuivat TuKV (kavereiden kesken ihan vaan Kisurit) sekä Laitilan Jyske (kavereille Jyske).

Edellinen ottelu Kisureita vastaan päättyi APUn 5-1-voittoon. Tällä kertaa vastaan asettui kuitenkin aivan erinäköinen kokoonpano kuin viimeksi, ja niinpä lähtökohtaisesti päivän helpommaksi kamppailuksi kaavailtu koitos olikin kaikkea muuta. Heti alusta alkaen Kisurit painoivat päälle hirmuisella prässillä, ja APUlla oli suunnattomia vaikeuksia saada palloa edes pelattua vastustajan kenttäpuoliskolle. Erityisesti Eetun loistavat torjunnat maalilla pitivät lukemat silti ensimmäisen puoliskon lukemat siedettävinä, ja tauolle siirryttiin Kisureiden 2-0-johdossa.

Toisella puoliajalla Kisurit tulivat vielä entistä kovemmalla ryminällä päälle. Toki myös APUn pojat yrittivät myös saada peliä nostettua ylemmäs, ja muutamia maalipaikkojakin saatiin rakenneltua (lähimpänä ehkä Einon ylärimalaukaus). Samalla kuitenkin avautui omaan päätyyn enemmän tilaa, ja Kisurit iskivät toisen jakson aikana peräti seitsemän maalia. Niinpä lopputulos APU-TuKV 0-9.

Toiseen peliin Jyskettä vastaan kokoonpano laitettiinkin kokonaan uusiksi. Tämä oli toki jo alkuperäinenkin suunnitelma, eikä suinkaan valmennuksen reagointia edellisen pelin tulokseen. Tarkoituksena oli että kaikki saavat peliaikaa yhden pelin verran. Näin APU pääsi peliin tuorein jaloin ja käytännössä parhaalla kokoonpanollaan, Kisureiden väsyttämällä Jyskeellä puolestaan oli jokunen poissaolo. Peli pysyi silti pitkään tasaisena, ja maaleja iskettiin lähes vuorotahtia. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen oli APUlle 4-2 Nicon iskettyä kahdesti ja sekä Tiituksen että Juhon kertaalleen. Toisella jaksolla Nico sai hattutempun täyteen, ja kun myös Matias teki kaksi maalia, olivat loppulukemat APUlle 8-2.

Futsal-kausi oli siis tässä. Ja vaikka kausi olikin kovin lyhyt (viisi kahden ottelun turnausta kolmen kuukauden aikana), olivat kokemukset pääasiassa positiivisia: pelit olivat vauhdikkaita, maaleja nähtiin paljon (toki joissain peleissä pääasiassa vain toiseen päätyyn) ja kaikki saivat paljon pallokosketuksia. Tärkeimpänä asiana kaikki saivat tietysti paljon onnistumisia. Kymmenestä pelistä voitimme kolme ja hävisimme neljä kolmen ottelun päättyessä tasalukemiin. Ihan hyvä saldo siis tämäkin. LTU oli kauden aikana ainoa joukkue, jolta emme saaneet riistettyä pistettäkään, mutta toki pelasimme sitä vastaan vain kertaalleen. LiePalle hävisimme kauden ensimmäisen koitoksen, kahdesti pelasimme tasan. Kaikki muut joukkueet voitimme vähintään kerran. Yllätyksellisyyttäkin kauden aikana riitti - kuten tänään taas nähtiin, ei koskaan voinut tietää etukäteen minkä tasoinen jengi tulee vastaan (poikkeuksena toki LiePa, joka pelasi kaikki kolmessa kohtaamisessamme lähes täsmälleen samalla miehistöllä).

Seuraavaksi jatkamme kohti kesän piirisarjakautta pelaamalla vielä Maskun talvisarjaa kaksi kierrosta, jokunen harjoituspelikin saadaan varmastikin mahtumaan kevään kuvioihin.


Kuvassa Jyske-APU-pelin kokoonpano: Nico, Atte, Ossi, Matias, Juho L., Martti ja Tiitus.

Pääkuvassa tappiollisessa (kuten ilmeistä voinee päätellä) APU-TuKV-pelissä pelannut joukkue: Miro, Akusti, Joonatan, Samuel, Eino, Eetu S. ja Aleksi.