Parasta kesässä - Jymy Cup 2021
Julkaistu: 29.07.2021 22.35

Parasta kesässä - Jymy Cup 2021

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan, eli tässä vihdoin ja viimein odotettu raportti vuosina 2013 ja 2014 syntyneiden joukkueen edesottamuksista vuoden 2021 Jymy Cupissa. Joukkueemme vietti siis tosiaan niin huikean jännittävän viikonlopun Jymy Cupin 5v5-turnauksessa, että raportin kirjoittaminen ei vain fysiologisesti ollut aiemmin mahdollista. Niin vauhtia ja vaarallisia tilanteita kuin myös mahtavia maaleja ja täydellisyyttä hipovia torjuntoja siis riitti kentällä kahden päivän aikana, ja kentän reunalla sai valmennustiimi ja melkein yhtä äänekäs yleisö jännittää koko rahan edestä.

Joukkueemme oli tällä kertaa jaettu kahteen ryhmään, jotka kilpailivat 2013 syntyneiden haastesarjassa Sinisenä ja Punaisena joukkueena. Punaisen joukkueen rungon muodostivat Juho L., Martti, Matias, Nico, Ossi sekä lauantaina mukana ollut Eetu. Sinisen joukkueen pelaajistoon kuuluivat Atte, Eino, Elias, Lucas ja Miro, sekä APU:n -12-joukkueesta lainatut vahvistukset Eveliina ja Lemmy, joista Eveliina pelasi vain lauantaina, sekä sunnuntaina mukana ollut -15-16-joukkueen maalitykki Eetu V. Vaihtopelaajien ajoittaisen vähäisyyden vuoksi Punaisessa joukkueessa kävivät supervaihtomiehinä Miro ja Eino, vastaavasti Sinistä joukkuetta paikkasivat tarvittaessa Juho ja Matias.

Punainen joukkue aloitti lauantaisen alkulohkonsa vauhdikkaasti voittaen ensimmäiset kolme otteluaan lukemin 8-1 (vastassa FC RP Valkoinen), 15-0 (vastassa TuNL/Hepokulta) ja 6-1 (vastassa LTU/musta). Alkulohkon viimeinen ottelu MaPS/Vihreää vastaan olikin jo tasaisempi ja äärimmäisten jännittävien vaiheiden jälkeen päättyi joukkueemme 5-3 voittoon, vaikka lopputuloksesta olikin hetken aikaa ottelun päätyttyä epäselvyyttä. Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin, ja tärkeät kolme pistettä tuostakin pelistä. Kuten lukemista sopii päätellä, joukkueen hyökkäysosasto oli huippuvireessä, puolustus oli rautaa eikä maalivahtiosastollakaan jääty yhtään huonommaksi.

Myös Sininen joukkue pelasi alkulohkopelinsä lauantain aikana. Ensimmäinen peli KaaPo/mustapunaista lähti tasaisissa merkeissä käyntiin, mutta pian KaaPo pääsi niskan päälle ja muutaman takaiskumaalin jälkeen pientä lannistumista oli havaittavissa. Lukemat 1-8 KaaPolle eivät kerro silti koko totuutta ottelusta, Sinisilläkin maalipaikkoja riitti mutta viimeistely jäi ontumaan, ja KaaPon tehokkaat vastaiskut koituivat turmioksi. Seuraavaan otteluun Ihalan Leopardit -13:a vastaan lähdettiinkin sitten aivan eri asenteella. Äärimmäisen tasainen ja jännittävä ottelu päättyi lopulta Ihalan Leopardien 4-3 voittoon, mutta mitään hävettävää ei Sinisille silti ottelussa jäänyt (etenkin kun Ihalan Leopardit lopulta voitti koko lohkon). Viimeinen peli Lieto/T7-8 Punaista vastaan lähdettiinkin sitten voittamaan. Loppulukemat Sinisille 7-0, ja alkulohkosta kolme pistettä.

Sunnuntain jatko-ottelut alkoivat Sinisten ottelulla LoPa/Sinistä vastaan. Loppulukemat 0-9 LoPa:lle eivät jättäneet selittelyille sijaa, LoPa vain oli todella kovalla miehistöllä liikenteessä. Murheellisen oloiset loppulukemat eivät silti masentaneet APU:n Sinisiä, vaan seuraavaan peliin MaPS/Vihreää vastaan lähdettiin taas ensiluokkaisella asenteella. Äärimmäisen jännittävä ja tiukka ottelu päättyi lopulta 4-6 MaPS:n hyväksi, mutta mitään hävettävää ei Sinisille tosiaan jäänyt. Viimeinen kamppailu Lemun Visa FC -13:a vastaan pelattiin sekin täysillä loppuun saakka. Aikamoinen trilleri tämäkin, ja lopputulos 3-3. Haastesarjassa tuloksena 12. sija 18 joukkueesta, eli ihan kelpo suoritus tuloksellisestikin.

Punainen joukkue pääsi aloittamaan jatko-ottelu-urakkansa pian Sinisten kamppailujen päätyttyä. Ensimmäisenä vastaan asettui KaaPo/mustapunainen, jonka Sininen joukkue oli jo edellisenä päivänä kohdannut. Täten jo hyvin scoutatulle KaaPo:n joukkueelle ei jätetty mahdollisuuksia, ja voitto Punaisille 6-0. Seuraava kamppailu oli KaaPo/mustaa vastaan, joka voittamalla oltaisiin sarjan finaalissa. Punaiset pääsivätkin yllättämään ottelun alussa tämänkin KaaPo:n joukkueen, ja ehkä pelitapahtumien vastaisestikin ottelu oli pian jo tilanteessa 3-0 Punaisille. KaaPo ei tästä silti häkeltynyt, ja kun Punaisilla alkoi otteluväsymys painaa ja pienten mutta ratkaisevien virheiden määrä sen myötä kasvaa pääsi KaaPo kuin varkain otteluun mukaan kolmella nopealla maalilla. Kolme lisämaalia vielä ottelun lopussa, ja lukemin 3-6 voitto KaaPolle. Punaiset siis joutuivat tyytymään pronssiotteluun.

Pronssiottelussa vastaan asettui jo alkulohkossa tutuksi tullut FC RP Valkoinen. Vaikka Punaiset veivät ensimmäisen kohtaamisen selkein numeroin 8-1, oli Valkoisilla nyt eri ääni kellossa ja kuin aivan eri joukkue kentällä. Joten jos pelasivat Siniset aikamoisia trillereitä viikonlopun aikana, ei tämä pronssikamppailu jäänyt yhtään huonommaksi. Punaisten hankkima 2-1 johto kesti kuin kestikin loppuun saakka, ja niinpä Punaisille riemukas kolmas sija Haastesarjassa.

Yhteenvetona viikonlopusta täytyy tärkeimpänä mainita joukkueen yhteishenki turnauksen aikana. Vaikka virheitäkin sattui ja ne ajoittain harmittivatkin, jaksettiin silti kannustaa joukkuekavereita, ja tietysti onnistumisista riemuittiin vilpittömästi yhdessä. Toinen silmiinpistänyt asia oli huikea kehitys joka tällä kaudella on tapahtunut pelaajistossa. Jos olivat jo kevään ja kesän piirisarjan pelit hienoa katseltavaa, niin kyllä nyt taas joukkue (sekä Siniset että Punaiset!) tarjosi sellaista näytöstä kentällä ettei paremmasta väliä, ja jokainen saa olla kyllä ylpeä suorituksistaan kentillä. Aivan varmasti myös onnistumiset turnauksessa ruokkivat motivaatiota kehittyä entisestään.