Kolmen päivän otteluruuhka takana
Julkaistu: 14.06.2021 22.23

Kolmen päivän otteluruuhka takana

Pitkään meidänkin joukkueemme sai tosipelien alkamista odotella, mutta toukukuun lopun piirisarjapeleistä alkaen on APU:n 2013 ja 2014 syntyneiden joukkue reilun kahden viikon aikana ehtinyt osallistua jo kuuteen (6) (!) eri pelitapahtumaan. Vanhemmilla on siis tänä aikana aikana bensaa (tai vastaavaa) kulunut niin että ilmastonmuutoksen torjuminen on aina vain kaukaisempi haave, valmentajilla on ääni niin monta kertaa mennyt että oopperalaulajan urasta on enää turha haaveilla, mutta pelaajille on ainakin riittänyt peliaikaa ja hauskaa on (ainakin oletettavasti) itse kullakin ollut.

Sitten asiaan. Lauantaina 12.6. joukkueemme kävi pelaamassa piirisarjaa Raisiossa pirteässä sadesäässä. Käsittämättömän tasaväkisistä kamppailuista RaiFulle hävittiin vauhdikkaasta alusta huolimatta 1-3, niin ikään LTU/keltaiselle hävisimme 2-4 yllätysjohtomme valitettavasti sulaessa Ihalan sateeseen. MaPS:ia vastaan peli sen sijaan oli APU:n hallintaa käytännössä alusta loppuun saakka, ja niinpä ottelu voitettiin aivan ansaitusti lukemin 3-1. Erityisen ilahduttavaa lauantain peleissä oli yhteispeli puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Palloa saatiin pelattua kiitettävästi puolustukselta hyökkääjille, ja samoin hyökkääjien välinen syöttöpeli alkoi näyttää jo paremmalta kuin aiemmin. Lisäksi hyökkääjät jaksoivat kerta toisensa jälkeen palata uhrautuvasti puolustuksen avuksi, vaikkakin tällöin nopeat vastahyökkäykset jäivät useimmiten telineisiin hyökkääjien jäädessä vähän turhankin alas omalle maalille.

Seuraavana päivänä vuorossa oli Lohja-cup taas hieman kierrätetyn pelaajiston voimin. Positiivista oli (muun muassa) uusien vastustajien kohtaaminen, aurinkoinen keli ja pelaajiston silmin nähden hyvä fiilis. Tuloksellisesti turnaus ei ollut mikään jymymenestys (sellaista saadaan ehkä odottaa heinäkuun lopulle) yhden tasapelin ja kolmen tappion myötä, mutta peli oli parhaimmillaan vauhdikasta, eikä ketään iloisista ilmeistä päätellen jäänyt harmittamaan.

Maanantaina oli vielä vuorossa - jos nyt ei ihan kirsikkana kakun päälle, niin jonkinmoisena ylimääräisenä lisukkeena - kierros Rannikkoseudun nappulaliigaa. Ottelu MaPS valkoista vastaan oli äärimmäisen tiukkaa vääntöä, mutta lopulta 3-3-tasatilanteesta MaPS onnistui kääntämään ottelun itselleen aivan viime hetkien kolmen nopean maalin turvin. APU alkoi tasatilanteessa jahdata johtomaalia niin innokkaasti, että puolustaminen unohtui tyystin, eikä edes valmennuksen lähes yhtä innokas ohjeistaminen onnistunut saamaan puolustuksen rivejä enää kasaan. Ensikohtaaminen MynPa:n kanssa sen sijaan sujui voitokkaasti lukemin 3-2. Oliko sitten otteluväsymystä vai pelaajien kierrätyksen tulosta (näissä peleissä oli vain neljä samaa pelaajaa mukana kuin sunnuntain peleissä, samoin vain neljä lauantaina pelannutta), mutta erityisesti lauantaina havaitut syöttökombinaatiot loistivat poissaolollaan ja maalit syntyivätkin yksilösuoritusten myötä.

Nyt P/T 2013-14:llä on edessä viikon ottelutauko, ja on aikaa haudutella otteluissa havaittua. Joukkueen pelaamisessa on paljon hyviä asoita nähtävillä, mutta edelleen myös opittavaa/vanhan kertausta riittää, joten valmentajien työllisyystilanne näyttää sen osalta ihan hyvältä.