Kovaa yritystä Raumalla
Julkaistu: 08.10.2022 19.57

Kovaa yritystä Raumalla

Rauman turnaus on sitten potkittu sekin. Voitto ja muutama tappio kotiinviemisiksi. Loppujen lopuksi kuitenkin ihan positiivinen kokemus. Pelattiin ihan tosissaan ja loppuun asti, ei jäänyt menestys yrityksen puutteesta kiinni.

Rauman talviharjoitteluhallissa oli kyllä mainiot puitteet pelata. Pukuhuoneet ja lämmittelyaluettakin kun löytyy niin mikäs siinä pelaillessa. Paitsiosääntö aiheutti useamman erikoisen tilanteen, kun yksi tuomari ei ihan ollut aluepaitsiosääntöä oikein sisäistänyt. Otteluita tämä nyt ei lopulta ihan ratkaissut, mutta kärsittiin tästä silti.

FC Rauma oli alkulohkomme ensimmäinen vastustaja. Kaiken kaikkiaan esiinnyimme eduksemme ja jokainen pelasi omalla tasolllaan. Pelitapaa toteutettiin hyvin ja viime viikkoina treenikentällä kerta toisensa jälkeen korostettu yhteistyö alkoi oikeasti näkyä. Seinäsyöttöjä ja muutaman pelaajan kombinaatioita nähtiin nyt kentälläkin. Pari maalia tehtiin ja omassa päässä pidettiin nollat. Turnee käyntiin kivasti 2-0 voitolla.

Toisessa pelissä vastaan tuli sitten yksi kolmesta VPS-juniorien joukkueesta. Etukäteisaavistelut osuivat aika lailla oikeaan ja VPSn porukat veivätkin turnauksessa lopulta kaikki kolme palkintosijaa. Ihan kunnon vastusta ei mekään pystytty antamaan vaikka erityiskunniaa täytyy antaakin siitä, että nyt pelattiin tosissaan ihan loppuvihellykseen saakka. Pelin jo ratkettuakin pystyttiin pitämään oma peli kasassa ja tekemään pari maaliakin. Pisteet kuitenkin VPSlle maalein 5-2. Mutta en sitten tiedä kuinka siistiä on tulla tasoille 2/3 määriteltyyn turnaukseen ykköstason pelaajilla, myöntää se ihan ääneen eikä edes tajua sitä hävetä. No, me saatiin olla esitykseemme ihan tyytyväisiä.

HaPo-pelissä oli sitten panoksena mitaliottelut. Edellisessä pelissä kerättiin vähän kolhuja ja nyt oltiin ajoittain hieman hukassa sen suhteen kuka missäkin pelaa. Pääosin kuitenkin hyvin selvittiin, vaikka välillä tuli hätäisiä vaihtoja ja pelaajat joutuivat hiukan tuntemattomille pelipaikoille. Tähän kun lisää ripauksen huonoa onnea ja tuomarin sääntösekoilut paitsion suhteen, niin mitalipelit karkasivat meiltä. Harjavalta vei pelin lopulta 3-0. Oliko eroa noin paljon, en tiedä, mutta voitto HaPolle ihan ansaitusti.

Pelattiin sitten sijoista 5-6. Vastaan saatiin Eurajoki, joka oli toisessa lohkossa jäänyt kolmoseksi heti kahden VPSn joukkueen jälkeen. Vika peli ei lähtenyt liikkeelle oikein kuin ajoittain. Edellisten pelien fyysiset sekä henkiset kolhut vaivasivat ja taisi kyllä ihan rehellisesti virta loppua. Kertoo aika paljon meidän pelistä se, että maalivahti teki meidän ainoan maalin - käsistä pitkä avaus pomppi suoraan vastustajan keskikentällä seikkailleen maalivahdin yli ja maaliin. Mutta väsähdettiin tässä pahasti ja Eurajoki otti vitossijan helposti 5-1 numeroin.

Meidän pelissä oli omat puutteensa tänään mutta oli myös tosi paljon sellaisia onnistumisia, jotka viime viikolla Karjaalla loistivat poissaolollaan. Asenne ja yritys oli paljon paremmin kohdallaan ja niin kauan kuin jalka liikkui niin pystyimme aika hyvin toteuttamaan pelitapaamme. Tästä on ihan hyvä jatkaa. Ennen talvikauden alkua on edessä vielä yksi turnaus, lokakuun viimeisenä viikonloppuna Salossa.