Piirisarja pakettiin
Julkaistu: 25.09.2022 20.28

Piirisarja pakettiin

Ei päättynyt kauden 2022 piirisarja kaikkein iloisimmissa merkeissä. Kaikki oli otettavissa mutta yritys jäi puolitiehen. Kolmesta pelistä kotiin viemiseksi jäi vain yksi tasapelipiste.

Isäntäjoukkue Marttilaa vastaan ollaan yleensä pelattu aika hyvin. Nyt alku oli lähinnä katastrofaalinen. Monta minuuttia ei peli vanhentunut kunnes palloa jo kaivettiin meidän maalista. Eikä aikaakaan, kun sama toistui. Puolustaminen ei juuri kiinnostanut joten mitäpä muuta oikein voi odottaa. Vaihdot ja pelipaikkojen muutos aikaansai ryhtiliikkeen ja peli saatiinkin hyvin haltuun. Paikkoja oli useampaankin maaliin, yksi tehtiin. Lopussa marttilalaiset vielä kaunistelivat loppunumeroiksi 3-1. Tämä oli kyllä meiltä tosi huonoa peliä. Ei auta vaikka yksittäiset pelaajat tekisivät parhaansa jos kaikilla ei löydy halua voittaa. Näin siinä sitten käy.

VG-62 hallitsi toista peliä mutta silti tätä peliä me johdettiin kahteenkin otteeseen. Vastahyökkäyspeli toimi hyvin ja saatiin vaarallisia tilanteita lukuisia. Valitettavasti puolustusvelvoitteet joukkueena olivat taas vähemmän kiinnostavia asioita, joten myös VG pääsi laatupaikoille ja maalintekoon. Huomionarvoista tässä pelissä se, että molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen rankkarista. Pisteet jakoon maalein 2-2.

Lopuksi vielä TuKVin kimppuun. Tästä nyt oikeastaan jäänyt mieleen mitään ihmeellistä. Vähän alkaa jo tottua siihen, että kisureita vastaan joku meidän pelaaja keräilee jatkuvasti itseään nurmelta kun osumaa on otettu milloin mihinkin. Eikä yllätä sekään että kokoonpanot on ilmoittamatta. Aina vähän ihmetyttää tämä, kun piirisarjassa alimmalle tasolle tuodaan yli-ikäisiä pelaajia, joiden oikea paikka olisi taitojen puolesta jossain ihan muualla. Mutta selitykset sikseen, ei tätä peliä parin yli-ikäisen takia hävitty. Kovin laiskoja oltiin taas liikkumaan, erityisesti puolustussuuntaan. Maali tehtiin ja useampikin oli tarjolla. Etäisyydet vaan liikkeen puuttumisen vuoksi jäivät jatkuvasti isoiksi eikä tukea löytynyt sen kummemmin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkään. Vihreäpaitaisille riitti tänään kaksi maalia voittoon, lopputulos siis turkulaisten hyväksi 2-1.

Piirisarjassa siirrytään ensi kaudella taas astetta lähemmäs aikuisten jalkapalloa. Pelataan yksittäisiä pelejä ja pelinohjaajien tilalle saapuvat oikeat tuomarit, joilta löytyvät taskusta myös keltaiset ja punaiset kortit. Paitsiosäännön osaltakin päästään vihdoin "oikean paitsion" eli keskialueen paitsiosäännön piiriin. Pari turnausta mennään vielä vanhoin säännöin, mutta jo lokakuun lopulla Salossa ollaan ensi kauden säännöissä. Paljon on uusia asioita edessä.