AURATREENIT 2023
Julkaistu: 18.08.2023 10.34

AURATREENIT 2023

Hyvän mielen liikuntatapahtuma kannustaa kokeilemaan uusia lajeja, sekä kutsuu viettämään iloista liikuntapäivää yhdessä Auraan!

Toisen kerran Aurassa järjestettävä AuraTreenit tarjoaa monipuolisen kattauksen liikuntamahdollisuuksia. APU Voimistelun, SunSali liikuntakeskuksen ja Auran kunnan yhteistyössä järjestämässä liikuntapäivässä on tarjolla erilaisia ohjattuja tunteja, kokeilulajeja sekä luentoja.
AuraTreenien tavoite on tuoda kaikille tapahtumaan osallistuville iloa, innostusta sekä sykähdyttäviä hetkiä liikunnan parissa.


Aikataulussa pyrimme tarjoamaan monipuolisen kattauksen ja tarjoamaan elämyksellisiä ryhmäliikuntatunteja. Jokainen voi koota monipuolisesta aikataulusta haluamansa näköisen päivän.


(Klikkaamalla kuvaa saat kuvasta isomman. Suosittelemme katsomaan kuvaa tietokoneen näytöltä)

TAPAHTUMA AIKA JA PAIKKA:

AuraTreenit järjestetään sunnuntaina 8.10 kello 09-18 välisenä aikana. Voit hypätä päivään mukaan, kun sinulle parhaiten sopii. Voit jumpata yhden tunnin tai vaikka koko päivän. Tapahtuma paikkana toimii OP-Areena (Urpontie 2. Aura). SunSali (Huuskantie 19, Aura), Yhtenäiskoulun pikkusali (sama sisäänkäynti kuin OP-Areena), Woimasali Aura (Portinkaari1, Aura), Sisupuisto (Turuntie 2, Aura), OP-Areenan takana sijaitseva nurmikenttä, sekä Auran yhtenäiskoulun ruokailu ja koulun luokka luennoille (sama sisäänkäynti kuin OP-Areena). Kaikki paikat sijaitsevat kiven heiton päästä toisistaan, joten siirtyminen on helppoa ja nopeaa paikkojen välillä. Woimasalille ja Sisu puistoon pitää heittää kivi hieman kauemmaksi, mutta kätevän matkan päässä nekin.

ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautuminen päivään on nyt auki.

Lipun hinta on 10.9 asti 40e. 11.9-30.9 lipun hinta on 50e. Yhden tunnin hinta on 20e. Huomioithan että tapahtumaan ilmoittautuminen päättyy 30.9.2023. Lapsiparkki on käytössä koko päivän ajan, mutta vain ennakkovarauksella. Lapsiparkin hinta on 5e / tunti / lapsi. Lapsiparkki varataan samaan aikaan, kun ilmoittaudutaan tunneille, ilmoittautumislomakkeessa. Näin varmistamme riittävän määrän aikuisia parkkiin päivän ajaksi.

Ilmoittautuminen on sitova ja lasku lähetetään heti ilmoittautumisen jälkeen. Lasku tulee olla maksettu ennen tapahtumaa, jotta tapahtumaan voi osallistua. Ilmoittautuminen on sitova, mutta jos et pääse paikalle voit kuitenkin halutessasi myydä osallistumisesi eteenpäin.

Merkitse ilmoittautumislomakkeeseen ne tunnit joihin olet osallistumassa. Merkkaa tunnit itsellesi ylös, jotta muistat ne, tunteja ei näy enää erikseen osallistumisen vahvistusviestissä. Jos haluat jälkeenpäin muuttaa tunteja, voit tehdä sen laittamalla sähköpostia osoitteeseen auratreenit@gmail.com Joillekin tunneille osallistumiskapasiteetti on rajallinen, niinpä kannattaa varmistaa paikka tunneille ilmoittautumalla ajoissa. Jos jokin tunti on täynnä tai peruuntuu vähäisen osallistujamäärän takia olemme siitä aina erikseen yhteydessä sinuun sähköpostilla tai puhelimitse.

ILMOITTAUDU MUKAAN:

https://www.auranpalokunnanurheilijat.net/joukkuee...

AuraTreenit on ennenkaikkea yhteisöllinen tapahtuma, jossa pääsee nauttimaan yhdessä tekemisen tunnelmasta. Osallistuja rakentaa mieluisen päivän itselleen ja saa mahdollisuuden kokeilla uusia lajeja. AuraTreeneihin osallistuakseen ei tarvitse olla aktiiviliikkuja, vaan tapahtuman tarkoituksena on mahdollistaa matalan kynnyksen liikuntakokeilut ihan kaikille. Tapahtuma järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja liikunnan riemu oli ehdottomasti paras palaute mitä tapahtuma antoi. Iloiset kanssa kohtaamiset tuntien väleissä osallistujien kanssa sykähdyttivät.


Tapahtumassa on kaikille mahdollisuus myös ruokailuun ja buffetin tarjoamiin eväisiin ja kahviin päivän aikana. Buffet toimii OP-Areenan aulassa. Lounassalaatit on tilattavissa vain ennakkotilauksella ilmoittautumisen yhteydessä. Vaihtoehdot kana tai feta salaatti ja salaatin hinta on 10e. Myös peseytymismahdollisuus löytyy sekä OP-Areenalta, että SunSalilta päivän päätteksi. Ennakko ilmoittautuneet saavat vielä tapahtumasta mukaansa ihanan tuotekassin, joka sisältää erilaisia tuotteita. Tuotekassit ovat noudettavissa buffetista omalla nimellä (Huom! Vain ennakko ilmoittautuneet.)

Tuntikuvaukset ja lisää ohjaajista päivittyvät tähän alle ensiviikon aikana. Ota halutessasi seurantaan tapahtumasivumme facebookissa ja tavoitat ajankohtaiset tiedot ensimmäisten joukossa.

Lämpimästi tervetuloa viettämään kanssamme mukavaa liikunnallista päivää!

TUNTIKUVAUKSET: (Tunti kuvaukset ovat samassa järjestyksessä, kuin aikataulussa.)

Toiminnallinen liikkuvuus:

Toiminnallisessa liikkuvuusharjoittelussa on kyse liikkuvuuden lisäämiseen tähtäävästä harjoittelusta, joka perustuu isojen liikelaajuuksien käyttämiseen aktiivisella ja hallitulla lihastyöllä. Toiminnallisissa liikkuvuusharjoitteissa yhdistetään venytykset monipuoliseen lihasten aktivointiin ja kehon koordinaatioharjoitteluun.
Tämä tunti aktivoi lihakset ja mielen sopivalla teholla päivään. Tunti sopii kaikille, eikä sisällä hyppyjä tai vaikeita askelsarjoja. Tunti on hyvä tehdä ilman kenkiä.

Ohjaaja: Noora Palmroos

Aamuherättely:

Tervetuloa aloittamaan AuraTreenit kehoa avaavilla ja lämmittävillä liikkeillä. Aamun ensimmäisellä tunnilla käytämme välineinä keppiä sekä pieniä käsipainoja. Aloitamme avauksilla ja lempeällä liikkeellä ja lisäämme loppuun hieman tahtia, jotta saamme sykettä hieman ylös ja kropan valmiiksi päivän muihin jumppiin. Tunti ei sisällä hyppyjä eikä juoksua. Soveltuu kaikille kuntotasosta huolimatta.

Ohjaaja: Janiika Toivoniemi

AkroJooga:

AkroJooga on liikunnallinen tunti, joka yhdistää sekä akrobatiaa, että joogaa.


Valmistaudu lentämään, venymään ja nauttimaan ilmavasta seikkailusta akrojoogatunnilla! Tämä tunti toivottaa sinut tervetulleeksi akrojoogan maagiseen maailmaan, jossa voima ja tasapaino yhdistyvät luomaan ainutlaatuisen kokemuksen.

Ei ole väliä, oletko aloittelija tai kokenut joogi, akrojooga tarjoaa jokaiselle jotakin. Älä jää odottamaan seuraavaa mahdollisuutta, sillä tällä tunnilla voit lentää korkeammalle, venyä pidemmälle ja nauttia ainutlaatuisesta seikkailusta akrojoogan parissa.

Akrojoogassa liikkeitä tehdään yksin, parin kanssa ja pienryhmissä. Voit tulla yksin tai parin kanssa mukaan, kaikille löytyy harjoittelukavereita.

Hyvinvoinnin ABC (Luento)

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan miten pystyt vaikuttamaan omaan hyvinvointiisi. Luennon aikana käydään läpi hyvinvoinnin keskeisimmät asiat.

Ohjaaja: Sanna Anttila

Freestyler:

FREESTYLER™-laitteella harjoitat kehonhallintaa kaikissa kolmessa liiketasossa (koukistusojennus, loitonnus-lähennys ja kierto). FREESTYLER™ hyödyntää kehon luonnollisia liikeratoja tehokkaasti ja mahdollistaa vapaan liikkumisen.

FREESTYLER™-laitteessa käytetään joustavia kumiputkia, jotka matkivat lihasrakennetta
paremmin kuin mitkään muut laitteet, mikä saa harjoituksen tuntumaan luonnollisemmalta ja
aikaansaa luonnollisen näköiset lihakset.

FREESTYLER™ auttaa sinua saamaan terveen ja täydellisen kiinteän kehon harjoituksilla, jotka sisältävät kontrolloituja liikkeitä. Tunti sopii kaikille, tervetuloa kokeilemaan!

Ohjaaja: Veronica Deac

Tabata:

Tällä tunnilla vuorottelevat tehokkaat 20 sekunnin työjaksot ja lyhyet, 10 sekunnin lepotauot. Tabata-treeni nostaa lihaskuntoa ja kestävyyttä, polttaa rasvaa ja potkaisee aineenvaihdunnan kunnolla käyntiin.

Ohjaaja: Kati Tuominen

Häkkitreeni:

Toiminnallinen ja kovatehoinen treeni. Treeni haastaa niin kestävyyttä, lihasvoimaa kuin kehonhallintaa. Treeni tehdään kiertoharjoitteluna erilaisilla pisteillä, joista osa nostaa sykettä, osa harjoittaa voimaa ja osa molempia. Käytössä mm. kahvakuulat, kelkka, leka sekä levypainot. Tule mukaan ja uskalla haastaa itsesi! Hiki- ja hymytakuu!

Ohjaaja: Janiika Toivoniemi

Inbody Mittauksia:

!!! 10-11 INBODY MITTAUS AJAT TÄYNNÄ !!! 11-12 Vielä tilaa!

InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehosi läpi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin. InBody-mittauksen avulla selvität kehosi ja kehityksesi tilaa painoa, ympärysmittoja, pihtimittausta ja painoindeksiä syvemmältä.

Mittaus aika on jokaiselle noin 10min. Mittauksen yhteyteen on hyvä ottaa samalla vaikka evästauko. Jokainen mittaukseen ilmoittua'tunut saa sähköpostilla oman tarkan mittausaikansa ennen tapahtumaa.

Ohjaaja: Sanna Anttila

Kangoo Jumps:

KENGÄN KOKO 36-38 JA 39-41 ON TÄYNNÄ!!! Muita kokoja vielä jäljellä!

Kangoo Jumps -tunnilla käytetään hassunkurisia hyppyjalkineita, jotka toimivat trampoliinin tavoin ja tekevät treenistä hauskan ja tehokkaan. "Alun perin jalkineet kehitettiin kuntoutukseen urheilijoille, joilla oli vaikeuksia treenata jalkojen loukkaantumisen vuoksi. Niissä on iskuvaimennus, joka vähentää tärähdystä niveliin jopa 80 prosenttia", kertoo Kangoo Jumps -ohjaaja Veronica Deac. Kengät saat ohjaajalta, muista ilmoittaa kengän numero ilmoittautumisen yhteydessä. Hyppää mukaan hauskaan ja tehokkaaseen treeniin.

Ohjaaja: Veronica Deac

Hiit Spinni:

Vaihtelua treeniin ja boostia rasvanpolttoon. Hiit Spinni on tehokas treeni spinning pyörällä hitti musiikin kannustamana. Pyörätreenistä saa enemmän irti, kun tekee siitä HIITin. HIIT-harjoittelu tarkoittaa korkealla intensiteetillä tapahtuvaa intervallitreeniä. Tervetuloa mukaan polkemaan poltetta jalkoihin.

Ohjaaja: Kati Tuominen

Power Circuit:

PowerCirquit tunnin, joka on kuntosalin puolella tapahtuva voimatreeni, jossa käytetään monipuolisesti kuntosalilaitteita, kahvakuulaa, voimapalloja, kuminauhoja jne. Tunti on tehokas, lihasta väsyttävä ja välillä hengästyttävä. Treenissä tehdään 1min per piste ja välillä pidetään pieni tauko. Ota haaste vastaan ja ilmoittaudu mukaan:

Ohjaaja: Jasmiina Toivonen

Fun Step:

Energiaa, voimaa ja iloa pursuava step-laudalla tehtävä tunti. Yksinkertaisilla liikkeillä, hyvällä musiikilla ja kannustavan ohjaajan kanssa kasvatat kuntoa ihan huomaamatta. Lauta on säädettävissä kolmelle eri tasolle ja tunnilla annetaan vaihtoehtoja, joten tunti sopii kaikille.

Ohjaaja: Noora Palmroos

Broadway Jazz:

Broadway Jazz -tunnilla tanssitaan musikaalin tunnelmissa. Tunnin alussa lämmitellään liikkuvilla tekniikkasarjoilla, joissa hiotaan myös koreografian kuvioita. Broadway jazztunnilla keskitytään musikaaliin ja musikaalista tuttuihin tanssikohtauksiin. Ilmaisu ja tarinankerronta ovat oleellinen osa musikaalitansseissa, joten tunnilla oppii myös kehollista viestintää. Tervetuloa heittäytymään musikaalien vauhdikkaaseen ja mukaansa tempaavaan maailmaan!

Ohjaaja: Camilla Gustafsson

Juoksijan Fysiikka:

Juoksija joka haluat vahvan juoksuasennon ja taloudellisen juoksun. Joka haluat kehittyä harrastuksessasi, juosta ilman kipuja ja haluat lenkkeilystä mukavampaa ja saada onnistumisia. Tule nappaamaan Jessen huippu hyvät vinkit juoksuharjoittelun tukemiseen fysiikkaharjoittelulla. Tunti sopii juoksijoille, kävelijöille ja hölkkääjille. Huom! Ulkojalkineet mukana, tunti pidetään jos sää sallii. OP-Areenan takana sijaitsevalla tekonurmella!

Ohjaaja: Jesse Santanen

RVP:

Reisi-Vatsa-Pakara tunnilla keskitytään lämmittelyn jälkeen keskivartalon lihaksiston, reisien ja pakaroiden lihaskunnon parantamiseen. Lämmittely ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Tunti sopii kaikille! Tervetuloa mukaan hakemaan poltetta pakaroille!

Ohjaaja: Jasmiina Toivonen

Show Burleski:

Show Burleski -tanssituntien koreografiat ovat maustettu tyylikkäällä viettelyllä ja aistikkuudella. Alkutunnista harjoittelemme liikeratoja ja tanssin tekniikkaa, samalla virittäydytään koreografian tunnelmaan. Show Burleski on leikkisää ja voimauttavaa tanssia, jossa taiteillaan hienovireisen ja ekspressiivisen eläytymisen vaihtelulla.

Ohjaaja: Camilla Gustafsson

Kahvakuula:

Toiminnallinen treeni kahvakuulan avulla! Treeni sisältää sekä sykettä nostavia että lihaskuntoa harjoittavia perusliikkeitä. Soveltuu niin aloittelijalle kuin jo pidempäänkin treeniä tehneelle. Tunti ei sisällä hyppyjä eikä askelsarjoja. Valitset itse kahvakuulasi painon. Tule treenaamaan tehokkaasti helpoilla liikkeillä!

Ohjaaja: Janina Palmroos

Kuntotanssi:

KuntoTanssi on tanssiliikuntatunti, jossa liikutaan rasvanpolttosykkeellä tanssien ja musiikkia fiilistellen. Tunti rakentuu sekä tanssilavoilta tuttujen rytmien (foksi, humppa, salsa ja jne.) että radiosta tuttujen kappaleiden lomaan. Tanssin lomassa tehdään myös lihaskunto-osuuksia. Varusteiksi sopii joustava asu, sisätossut/tanssilenkkarit ja juomapullo (hame tai huivi lantiolla antaa uutta sykettä ja hivelee pehmeitä liikkeitä).

Ohjaaja: Miia Lehtonen

PartyFit:

PARTYFIT on unelmien tanssitunti kaikille, jotka haluavat uppoutua hyvään musiikkiin ja nauttia tanssin riemusta vailla paineita siitä, miltä näyttävät. PartyFit on kirjava sekoitus erilaisia tanssilajeja, joita jokainen voi tanssia omalla tyylillään. Oikeita askeleita tärkeämpää on nauttia ja pitää hauskaa. Hikikin on taattu!

Ohjaaja: Marika Kumlander

Combat:

Combat vastaa reippaan, sykettä nostavaan liikunnan tarpeeseen. Tunti yhdistelee taistelu-, itsepuolustus- ja kamppailulajien elementtejä reippaisiin perusliikkeisiin hyvän musiikin tahdittamana.Tunnilla pidetään syke ylhäällä välillä palautellen ja lopuksi puuskutetaan posket punaisena - mieli, sydän ja niska/hartia-seutu kiittää!

Ohjaajana: Noora Palmroos

Toiminnallinen Treeni:

Toiminnallinen harjoittelu tarkoittaa oman kehon treenaamista monipuolisesti, siten että harjoittelulla on suora positiivinen vaikutus arkiseen jaksamiseen.Samassa harjoituksessa yhdistyy usein liikkuvuus- lihaskunto- ja sykeharjoitus ja näin ollen tämä treenimuoto on tuloksellista ja tehokasta, sekä omiaan meille kiireisille nyky-ihmisille.

Ohjaaja: Janina Palmroos

Näin motivoit itsesi (Luento):

Tuliko peruttua illan jumppa tai lenkki, vaihtuiko päivän salitreeni penkkiurheiluun? Venyikö karkkipäivä useamman päivän mittaiseksi? Ehkäpä syy on siinä ettei motivointi onnistunut. Näin motivoit itsesi luennolla saat loistavia vinkkejä elämään niin arkeen kuin treeniin kuina motivoida itsesi voimaan paremmin ja tekemään parempia valintoja.

Ohjaaja: Marco Netterberg

Tuoli ShowDance:

TUOLI ShowDance-tunnilla voit heittäytyä viettelevän tanssin pyörteisiin – tai sitten ei. Tyyli on vapaa tälläkin tunnilla eikä haittaa, vaikka tanssisit vanhoissa verkkareissa ja reikäisillä sukilla. Olet silti kaunis ja itsevarma! Ryhdikkäällä tanssipartnerillasi on jalat tukevasti maassa, eikä se edes yritä juosta karkuun.

Ohjaaja: Marika Kumlander

TRX:

TRX on treenimuoto voiman, kestävyyden, tasapainon, liikkuvuuden sekä erityisesti keskivartalon lihasten ja kehon hallinnan kehittämiseen. TRX on selkeä, hauska ja tehokas liikuntamuoto ja sopii yhtälailla vasta-alkajille kuin vuosia treenanneille.

Ohjaaja: Marco Netterberg

Flow Jooga:

Tämän rauhallisen flow tunnin aikana tehdään yksinkertaisia asanoita ja aurinkotervehdyksiä. Harjoituksen tavoitteena on luoda hyvä perusta lihasvoimalle, liikkuvuudelle ja mielen rauhoittumiselle. Tunti sopii kaikille.

Ohjaaja: Sanna Peltonen

Barre:

Barre on liikuntamuoto, joka pohjautuu klassiseen balettiin, pilatekseen ja joogaan. Liikkeiden tukena käytetään balettitankoa eli "barrea". Tunti sopii kaikille, jotka haluavat tutustua baletin ihastuttavaan maailmaan.

Ohjaaja: Julia Laine

Pumppi:

Pumppi on koko kropan treeni, jossa lämmittelyn jälkeen käydään kaikki kehon isot lihasryhmät läpi. Välineinä treenissä käytetään steppilautaa, tankoa + painoja sekä käsipainoja. Ei sisällä askelkuvioita, vain hyviä perusliikkeitä hyvän musiikin tahdittamana. Lähde mukaan!

Ohjaaja: Annukka Netterberg

Kalisteniikka:

Tervetuloa tutustumaan kalisteniikkaan ja treenaamaan omalla kehonpainollasi! Kalisteniikka on voimaharjoittelun muoto, jossa vastuksena toimii oma kehonpaino. Kalisteniikalla vahvistat lihaksia, hermostoa, koordinaatiota, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Kalisteniikan perusliikkeitä ovat punnerrukset, leuanvedot, dipit ja kyykyt. Treenin aikana käymme läpi liikkeiden perustekniikkaa ja tutustumme myös siihen, miten voimme monipuolistaa niitä ja kehittää myöhemmin yhä vaativammalle tasolle. Tunnilla huomioidaan eri kehitystasot, olet sitten ensimmäistä kertaa kokeilemassa liikkeitä tai edistyneempi treenaaja. Omalla kehonpainolla treenaaminen on turvallista, hauskaa ja luovaa! Tule ja koe, ja ehkä jonakin päivänä löydät itsesi tekemässä puolapuilla ihmislipun tai tangolla etuvaa'an! Huom! Tunnin kesto 1.5h!

Ohjaaja: Maria Eklund

Venyttely + Kehomeditaatio

Venyttely & kehomeditaatio -tunti on lempeä ja rauhallinen palautumiseen suunnattu tunti. Aluksi teemme kehoa avaavia ja rentouttavia liikkeitä, jonka jälkeen teemme kehomeditaation. Kehomeditaatiossa harjoittelemme kehon eri tuntemusten aistimista, huomion kohdistamista sekä siirtämistä. Sallimme itsemme tulla tietoiseksi kehomme aistimuksista ja tarpeista. Aikaisempaa kokemusta kehomeditaatiosta ei tarvita.

Ohjaaja: Miia Lehtonen

Release Jooga:

Rauhoitetaan kehoa, mieltä ja hermostoa. Lempeää syvävenyttelyä. Tunti sopii kaikille.

Ohjaaja: Sanna Peltonen

Fascia Method:

FasciaMethod on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa.Keskitymme parantamaan liikkuvuutta toiminnallisin aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja käyttäen, hyvällä kehon kannatuksella ja lihastoimintaketjuja (faskialinjoja) mukaillen. Teemme tarkasti kehon yleisimpiin heikkoihin ja kireisiin alueisiin suunnattuja liikehallinta- ja liikkuvuusharjoitteita. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan.

Annukka Netterberg

Porrastreeni + Kylmäuinti

Päivä on mukava päättää ulkona porrastreeneillä ja virkistävällä pulahduksella Aurajokeen Sisupuistossa. Teemme ensin reilun puolen tunnin porrastreenin, joka vahvistaa alakropan lihaksia sekä parantaa tasapainoa ja kehonhallintaa ja lopuksi pääset uimaan Aurajokeen. Uinnin jälkeen voit vielä hyvin käydä peseytymässä esim. SunSalilla. Voit myös osallistua pelkkään porrastreeniin, jos et halua uimaan.

Ohjaaja: Janiika Toivoniemi