Käynnistysvaikeuksia kevätkauden kotiturnauksessa
Julkaistu: 11.06.2023 22.33

APUn 2013 ja 2014 syntyneiden joukkueen kevätkauden kotiturnaus pelattiin sunnuntaina aurinkoisessa kesäsäässä. Kolmen joukkueen turnaukseen saatiin vieraiksi MaPS Vihreä ja VG62/Mustat. Ensimmäisenä asettui vastaan ailahtelevasti aiemmat ottelunsa pelannut MaPS - joukkue oli kevätkaudella mm. voittanut LiePa Punaisen 6-2, mutta hävinnyt esimerkiksi KaaPo Mustalle 8-0. Vaikea siis oli ennakkoon arvioida, miten kova porukka vastassa olisi. Aluksi kaikki näyttikin vielä ihan hyvältä. Pallo pysyi kotijoukkueella suhteellisen mukavasti, vaikkakin liike kentällä oli turhan verkkaista - hiukan pojan tuntuivat olevan vielä nukuksissa. Etenkin puolustussuuntaan juokseminen oli taas tavallisen tahmeaa. Ja vaikka pallo olikin enimmäkseen vastustajan kenttäpuoliskolla, oli maalinteko kovin vaikeaa - laukauksia yritettiin turhan heppoisista paikoista, eikä malttia riittänyt kunnon tilanteiden rakentamiseen. Toisaalta myöskään MaPS ei omista paikoistaan onnistunut, ja niinpä tilanne tauolle lähdettäessä oli 0-0.

Toinen puoliaika alkoikin sitten murheellisesti. Se vähäkin liike mitä ensimmäisellä puoliskolla oli tuntui jääneen tauon aikana vaihtopenkille, ja vastustaja pääsi rankaisemaan kulmapotkun jälkitilanteesta suurimman osan joukkueesta unohtuessa seisoskelemaan niille sijoilleen. MaPS iski tämän jälkeen vielä toisen kerran, ja vaikka lopussa saatiinkin sentään tilanteita rakenneltua vastustajan päähän, ei maalinteossa vieläkään onnistuttu. Niinpä avausottelu MaPSille 2-0.

Välissä pidettiin tunnin tauko, syötiin makkaraa ja mokkapalaa, ja kummasti toiseen peliin naantalilaisia vastaan lähdettiin aivan eri otteella. Lopputulos 9-2 APUlle kertonee aika paljon, etenkin kun VG-62 oli aiemmin hävinnyt koko kevätkaudella vain kaksi ottelua. VG-62n pelaajat tuntuivat olevan vielä edellisen ottelunsa (jossa voittivat MaPS Vihreän 2-1) uuvuttamia, mutta mitään ei pidä silti ottaa pois APUn pelaajilta, jotka tässä ottelussa olivat ensimmäiseen peliin verrattuna huomattavan paljon energisemmällä asenteella liikkeellä. Maaleja iskettiin siis kuin liukuhihnalta, ja mikä mukavinta, maalinteossa onnistujia taisi olla puoli joukkeellista. Kokonaisuutena joukkue hoiti hommansa todella hienosti, ja nyt jaksettiin myös puolustussuuntaan juosta silloin kun oli tarpeen.

Vihreät kortit peleistä menivät ansaitusti molemmille Juhoille, jotka ahersivat kumpainenkin sekä puolustajina että keskikentällä.

Ensimmäisen ottelun kokoonpano: Samuel, Olavi, Ossi, Miro, Akusti, Matias, Nico, Juho V., Martti, Juho L. ja Aleksi.

Toisen pelin kokoonpano: Nico, Eino, Eetu S., Frans, Juho L., Matias, Ossi, Juho V., Joonatan, Samuel ja Aleksi.