APU - Kivaa koko perheelle!
Julkaistu: 30.08.2021 21.47

APU - Kivaa koko perheelle!

Auran Palokunnan Urheilijoissa voi harrastaa koko perheen voimin.

Samuli (Isä), Satu (Äiti) ja lapset Saara ja Salli voimistelevat. Perheen kuopus Sampo tutustuu jalkapallon maailmaan seuran järjestämässä perhefutiksessa. Saara 9v on ollut seurassa mukana siitä asti kun apuvoimistelu perustettiin tammikuussa 2019. Salli ja Samuli tulivat mukaan heti seuraavalla kaudella kun aikuisten voimisteluryhmä otettiin mukaan tarjontaan. Salli oli taas aloittamisaikaan ihan nuorimmista voimistelijoista mukana <3 Perheen äiti Satu saatiin tällä kaudella mukaan vahvuudeksi aikuisten voimisteluryhmään. Perhe on tanssinut paljon, mutta voimistelusta ei aikaisempaa kokemusta ole, he ovatkin loistava esimerkki siitä, että milloin vaan voi löytyä aivan uusi hurmaava lajituttavuus.

Lasten mielestä parasta voimistelussa on oppia uusia asioita, sekä kärrynpyörien opettelu. Sampo taas tykkää perhefutiksessa eniten loppuleikeistä ja nauttii yhteisestä ajasta isän kanssa. Perhefutis on suunnattu 2-5v ja tunneille osallistutaan yhdessä vanhemman kanssa. Se onkin loistava tapa aloittaa lapsiläheisesti ja turvallisuutta tuntien harrastaminen. Auran tekonurmella perhefutiksessa viihtyykin Sampon ja isän lisäksi myös Salli.

Vanhemmat toivat aikoinaan lapset voimisteluun, sillä se vaikutti kivalta ja hyvältä harrastukselta. Perhe viihtyykin mukana jo kolmatta vuotta. Isän mukaan voimistelu on monipuolinen harrastus josta saa liikkuvuutta, lihaskuntoa ja peruskuntoa. Peuroiksi nimetty aikuisten voimisteluryhmä (nimi on jäänyt ryhmän ensimmäisestä näytöksestä, jossa aikuiset esiintyivät peuroina) on tehokkaiden treenien lisäksi tunnettu voimistelijoiden hyvästä yhteishengestä ja naurua ei treeneistä puutu. Sitä liikunnan iloa itseään parhaimmillaan.

Arkea helpottaa myös se että harjoitukset ovat osittain samaan aikaan. Lauantaisin sekä Salli, että Saara voimistelevat omissa ryhmissään 11-12.30. Onnea on myös yhteinen aika ja yhteinen kiinnostuksen kohde lasten kanssa. Näytöspäivät ja tapahtumat ovat koko perheen tapahtumia ja niihin valmistaudutaan yhdessä ja vaikka kotona ei kisaillakkaan siitä kenen spagaatti on alimpana, niin leikin lomassa lapset voimistelevat myös kotona.

Maanantaina 30.8-5.9 startanneen voimisteluviikon kunniaksi kutsumme kaikki testaamaan ilmaiseksi harrastetunteja. Tervetuloa mukaan innostumaan uudesta harrastuksesta.