Syyskausi käyntiin JymyCupissa
Julkaistu: 01.08.2022 17.12

Syyskausi käyntiin JymyCupissa

JymyCup 2022 pelattiin P11/12 joukkueen osalta Riihikosken nurmella. Pieni tulostavoitekin oli asetettu vähintään oman alkulohkon nelossijan muodossa, joka takaisi kaksi jatkopeliä sunnuntaille. Siihen sitten lopulta päädyttiinkin kun alkulohko potkittiin varsin runsasmaalisin tuloksin:
APU-FC Eurajoki 3-0
APU-RaiFu 0-6
APU-LTU 0-8
APU-LLuja 0-4

Eurajokea vastaan pelattiin tasollamme ja meidän pelitapa toteutui aika hyvin. Maalintekoa maltettiin yrittää vasta hyvästä maalintekosektorista ja rakennetut
paikat käytettiinkin tehokkaasti. Lauantain jälkimmäisistä peleistä RaiFua ja LTUta vastaan taas ei oikeastaan jäänyt mitään mukavaa muisteltavaa. Pelattiin selkeästi alle oman tason ja kun vastustajalla oli sekä taito että tuurikin kohdallaan niin rumat lukemat olivat taululla. Ja kehnoa valmentamistahan tämä tietty on erityisesti, koska meidän kyky pelata meitä parempaa vastustajaa vastaan vaikuttaa edelleen olevan aika heikkoa.

Sunnuntaina aamulla pelattiin vielä yksi alkulohkopeli LLujaa vastaan, joka eteni ennakkoarvailujemmekin mukaisesti ihan mestaruuteen asti. Hävittiin 0-4, mutta peli oli
silti meiltä kenties jopa turnauksen paras peli joukkueena. Tästä olisi voitu hyvänä päivänä saada aika tiukka vääntö.

Lohkomme nelossija toi jatkopelissä vastaan B-lohkon kolmosen eli PaiHan. Jostain käsittämättömästä syystä tumpuloitiin heti alkuun ja lahjoitettiin PaiHalle pari maalia. Harmittavaa kyllä, että vaikka loppunumerot PaiHalle olivat toki 1-4, niin paremmalla yhteisellä tekemisellä tämä olisi voinut päättyä ihan toisin.
Varsinkin hyökkäyssuunnassa meillä oli ihan hyviä aihioita mutta sorruttiin yksinyrittämisen perisyntiin eikä sitten saatu valmista aikaan. Puolustussuuntaankaan
ei oikein onnistuttu, etenkään pelin alussa. Mutta toisin kuin kolmessa aiemmassa pelissä, nyt pystyttiin ihan tasaväkiseen kamppailuun pelin joka osa-alueella.
Peli nyt oli lähinnä karvas muistutus siitä, että nää pelit voitetaan vaan toimimalla joukkueena - niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.

Vika jatkopeli pelattiin sitten sijoista 7-8. Paikallisderbyssä oli tunnelmaa ja panosta kun vastaan asettui TarU. Peli käynnistyi meidän kannalta taas varsin tahmeasti ja eipä aikaakaan kun palloa jo kaivettiin omasta maalista.
Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan tällä kertaa pystyttiin pitämään omasta pelitavasta kiinni ja jaksettiin yrittää täysillä. Pelin edetessä löydettiin enemmän ja paremmin tilaa edetä ja vielä hyökkäyskolmanneksellakin oli malttia edetä edun kautta. Tarvittava määrä laadukkaita maalintekopaikkoja tuotti neljä hienoa osumaa ja vaikka TarUkin onnistui lopuksi vielä kavennusmaalin teossa niin voitto ja turnauksen seitsemäs sija meille täysin ansaitusti numeroin 4-2.

Jatkopelit:
APU-Paiha 1-4
APU-TarU 4-2

Hyvää oppia saatiin taas siitä mikä meidän pelitavassa toimii ja mikä ei. Syyskausi starttaa tästä. Pelikentillä kamppaillaan niin JunnuLiigassa, P11 Tasolla 3 kuin muutamassa turnauksessakin.