Ensimmäinen piirisarjakierros Raisiossa
P2012-2014Julkaistu: 04.05.2024 15.17

Ensimmäinen piirisarjakierros Raisiossa

Eipä ollut APUn 2012-2014 syntyneiden porukka herännyt vielä kunnolla talviunilta Raisiossa pelatulla ensimmäisellä piirisarjakierroksella, sen verran kohmeista oli tekeminen tänään aurinkoisesta ja suht lämpimästä säästä huolimatta. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui turnauksen järjestäjäjoukkue RaiFu, ja tästä pelistä sentään selvittiin vielä kunnialla: tehtiin eka maali ja vaikka vastustaja pääsikin tasoittamaan, klaarattiin homma loppuun asti ja saatiin se tasapelipiste.

Toinen peli UPK:n tyttöjoukkuetta vastaan olikin sitten jotain ihan karmeaa. Peliin lähdettiin takki auki asenteella "ne on vaan tyttöjä", ja se kostautui ja pahasti. Vastustaja prässäsi korkealta ja kovaa, ja jo ekassa pelissä vaivannut pehmeys johti siihen että kaksinkamppailut hävittiin järjestään. Pallollisena peli meni pelkäksi yksinyrittämiseksi eikä syöttöpelistä ollut tietoakaan. Jossain 5v5-peleissä nämä, mutta eihän tuo 8v8-peleissä toimi, joten maalipaikat jäivät haaveeksi. Tytöillä paikkoja olisi ollut enemmänkin, etenkin kun keskikentältä saatiin ihan liian harvakseltaa apuja puolustustyöskentelyyn. Lukuisista "ties kuinka monella yhtä tai kahta pakkia vastaan"-tilanteista huolimatta vastustaja sai vain kaksi palloa iskettyä verkkoon asti. Rumemminkin olisi siis voitu hävitä.

Kolmanteen peliin LiePaa vastaan yritettin herätellä poikia, ja se näyttikin toimivan vielä alussa. Vaikka LiePakin prässäsi ylhäältä, saatiin laitojen kautta pelattua ajoittain ihan kivasti vastustajan kenttäpuoliskolle, ja oikealta laidalta lähteneen nousun jälkeen tehtiin ottelun avausmaalikin. Keskittyminen ei silti riittänyt tässäkään pelissä loppuun asti. Palloton liikkuminen haipui käytännössä olemattomiin, eli taas vain katseltiin vierestä mitä pallollinen pelaaja yrittää pallon kanssa. Ja kuten UPK-pelissäkin, ei puolustusvelvoitetta muistettu tai jaksettu hoitaa edes vähän alusta. Vastustaja käytti tilanteen hyväkseen, iski kaksi maalia ja vei ottelun maalein 1-2.

Jos nyt jotain hyvääkin haetaan, niin uudet pelaajat pääsivät kivasti mukaan ja hoitivat hommansa kunnialla. Maalivahtipeli toimi etenkin torjuntatyöskentelyn puolesta ja pelin avaaminenkin ajoittain. Puolustus oli pääsääntöisesti hereillä, mutta vaikeaa on puolustaa jos keskikentältä ei tule apuja. Hyökkäyssuuntaan pallollinen peli oli keskikenttäpelaajilta ja hyökkääjiltä aika ajoin toimivaa, vielä kun palloton pelikin saataisiin toimimaan ja syöttöjä, niitä syöttöjä tarvitaan lisää: liian usein sorruttiin yksilösuorituksiin joissa pallon kanssa yritettiin väkisin vastustajan pelaajamuurin läpi, ja huonostihan näissä kävi lähes aina.

Seuraavaan pelikierrokseen on parisen viikkoa aikaa, ja tavoitteena on että sille lähdetään sitten jo pelaamaan futista. Potentiaalia tässä porukassa on vaikka kuinka, nyt vain täytyy nämä viikot käyttää siihen että se saadaan taas kaivettua jostain talviteloilta esille.

Kuvassa päivän kokoonpano: Peetu, Matias, Nico, Martti, Frans, Eetu, Miro, Atte, Akusti, Samuel, Einari ja Juho.