Tappioputkelle jatkoa
Julkaistu: 16.10.2022 18.28

APUn 2013 ja 2014 syntyneiden joukkue pääsi pelaamaan ensimmäisen 8 v 8 -pelinsä tänään sunnuntaina, ja samalla saatiin valitettavasti viime viikolla alkaneelle tappioputkelle jatkoa. Tällä kertaa murskatappio koettiin FC Interin käsittelyssä Maskun talvisarjan ensimmäisellä kierroksella.

Jo ottelun alku oli murheellinen. Inter otti aloitteen välittömästi, ja jo parin minuutin pelin jälkeen pallo saatiin ensimmäistä kertaa kaivaa APUn maalista. Vahvasti koko joukkueena hyökännyt vastustaja ei antanut armoa löytäessään erityisesti keskikentällä vapaita tiloja etenemiseen, ja pallo saatiin sahattua turhankin tiuhaan tahtiin APUn maalialueelle. Sen sijaan APU ei saanut peliään kulkemaan millään. Pallo saatiin pelattua kyllä puolustukselta vielä keskikentälle, mutta keskikentällä Inter pystyi luomaan miesylivoimia niin, että pallo menetettiin käytännössä heti. Myös puolustus valui helposti liian alas, eikä pystynyt tukemaan riittävästi keskikenttää, samoin hyökkäys jäi turhaan roikkumaan linjan taakse odotellen palloja, joita ei koskaan tullut. Iso kenttä toi vielä omat haasteensa, kun syötöissä ei voimakaan tahtonut riittää, eikä riittävää terävyyttä löytynyt keskikentän haastoihin. Omalta osaltaan myös kentän hitaus teki tepposensa - pallo liikkui maata pitkin Maskun uudella tekonurmella huomattavasti hitaammin kuin esimerkiksi Auran kotikentällä ollaan totuttu. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne olikin harmillisesti 0-6.

Liian pitkiksi jääneitä etäisyyksiä APUn keskikentällä lähdettiin tiivistämään toiselle jaksolle, ja samalla koetettiin saada pelaamiseen muutenkin ryhtiä. Myönnettäköön että jo kuuden maalin tappioasema toi omat henkiset haasteensa, mutta silti lähdettiin vielä yrittämään. Toinen puoliaika alkoikin selkeästi edellistä paremmin. Palloa saatiin ensimmäistä kertaa vastustajan maalille, vaikkakin kunnolliset maalipaikat jäivät puuttumaan. Ja kun riittävää terävyyttä ei hyökkäyksissä löytynyt, pääsi vastustaja iskemään kuuden minuutin pelin jälkeen jo seitsemännen maalinsa. Muutaman minuutin välein tulleiden 0-8- ja 0-9-maalien lisäksi Inter viimeisteli vielä ottelun loppusekunneilla kymmenennen osumansa, ja niinpä loppulukemat kieltämättä surulliset 0-10.

Vaikka turpiin tuli siis hyvinkin rumasti, saatiin toisella puoliajalla oma peli huomattavasti paremmin kasaan. Ensimmäinen peli nyt vain sattui todella kovaa jengiä vastaan, mutta kierroksia riittää sarjassa vielä, ja seuraavaan otteluun päästään ainakin yhtä kokemusta viisaampana.