Ensimmäinen voitto talvisarjassa
Julkaistu: 06.11.2022 21.37

Toisella kierroksella Maskun talvisarjassa vastaan asettui ÅIFK Gul, ja auki saatiin sekä maalihanat että pistitili. Helpolla åbolaiset eivät joukkuettamme silti päästäneet, vaan kolmesta pisteestä saatiin vääntää ihan tosissaan.

Ottelu alkoi - kuten edellisellä kierroksellakin kolme viikkoa sitten - sangen murheellisesti. Heti alkuvihellyksen jälkeen pallo menetettiin helpon oloisesti keltapaidoille, jotka jyräsivät maalille ja pallon maaliin. Tätä seurannut aloitus ei sujunut paljoa paremmin. Palloa ei vieläkään saatu pelattua keskiviivan yli, kun jälleen koettiin helppo pallonmenetys keskialueella vastustajan prässättyä voimakkaasti. Seuranneesta tilanteesta ÅIFK pääsi useamman miehen voimin meidän kahden miehen puolustuslinjaamme vastaan, ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen tilanne oli vastustajalle 2-0.

Yllättävää kyllä, tästä ei masennuttu. Välejä tiivistettiin keskikentällä, syöttöihin saatiin järkeä ja laatua, ja vihdoin palloa alettiin saada vastustajan kenttäpuoliskollekin. Tämä palkittiin kahdella nopealla maalilla. Ensin Nico saatiin vapautettua maalintekoon viiden minuutin pelin jälkeen, ja seuranneen aloituksen jälkeen sai vastustaja maistaa omaa lääkettään. Välitön prässi vapautti hyökkäyskalustomme taas rynnimään maalia kohti, ja seuranneesta tilanteesta Aleksi onnistui iskemään irtopallon maaliin.

Ensimmäinen puoliaika oli ajoittain aikamoista hurlumhei-futista. Kavennusmaalin jälkeen pallo saatiin tosin pidettyä melko hyvin Åbon kenttäpuoliskolla, ja maalipaikkojakin saatiin rakenneltua usempia. Muutama minuutti ennen puoliajan loppua ÅIFK pääsi kuitenkin siirtymään jälleen maalin johtoon terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen saatiin vielä muutama aika maukas maalipaikka, mutta kun ei osuttu niin ei osuttu (ja vastustajan maalivahti poimi loput, ja taisipa joutua venymään johonkin tupla- ellei triplatorjuntaankin). Niinpä tauolle siirryttiin 2-3-lukemissa.

Tauolle tehtiin pari pelaajavaihtoa, ja hiukan sekoitettiin varmuuden vuoksi pakkaa muutenkin. Tästä johtuen/huolimatta pallo pysyi edelleen vastustajan kenttäpuoliskolla, ja maalipaikoille päästiin useampaankin kertaan. Martilla vuorostaan meidän maalissa ei torjuttavaa liiemmälti enää ollut. Tasoitusmaali siis roikkui ilmassa, ja kun toista puoliaikaa oli nelisen minuuttia pelattu, pääsi Ossi iskemään väliin vastustajan maalivahdin heikoksi jääneeseen avaukseen, ja tilanne 3-3.

Voittoahan tänään kuitenkin lähdettiin hakemaan, ja muutama minuutti Ossin maalin jälkeen Aleksi iski päivän toisen osumansa. Tämän jälkeen ÅIFK ei saanut enää mitään hurjaa loppukiriä aikaan, eikä APUkaan enää onnistunut iskemään lisämaaleja. Näin ollen Aleksin 4-3-maali jäi ottelun voittomaaliksi.

Tänään nähtiin (alun kömmähdysten jälkeen) sangen tasapainoinen esitys, ja kaikki esiintyivät kentällä edukseen. Erityisesti täytyy mainita kuinka tätä ennen vasta muutaman pelin pelanneiden Joonatanin ja Tiituksen otteet kentällä olivat reippaita ja pelirohkeus silmiinpistävää.

Ensi viikolla laji onkin sitten toinen, sillä futsal-sarja alkaa Liedon turnauksella. Raporttia tulossa tuonnempana.