P9-piirisarjan päätös Riihikoskella
Julkaistu: 19.06.2022 21.36

Myös APUn P9-piirisarjan tasolla 2 palloillut joukkue sai kevätkautensa päätökseen tänään Riihikosken urheilupuistossa. Vastaan asettui kolme joukkuetta, joita ei tällä kaudella oltu piirisarjassa vielä aiemmin kohdattu: PöKa, MaPS Vihreä sekä LoPS Black.

Heti ensimmäisestä ottelusta isäntäjoukkue PöKaa vastaan saatiin oikea jännitysnäytelmä, kun Ossin ja Eetun maalien tuoma turvallisen tuntuinen 2-0 -johtoasema onnistuttiin menettämään, ensin PöKan kavennettua pian 2-0 -maalin jälkeen, ja tasoitettua aivan viime minuuteilla. PöKan tasoitusmaalin jälkeen onnistuttiin hankkimaan kuitenkin vielä kulmapotku, jonka Miro toimitti erinomaisen liikkeen tyhjään tilaan tehneelle Juholle rangaistusalueen rajalle. Tarkkaakin tarkempi vasemman jalan laukaus oikeaan tolppaan jonka kautta pallo maaliin, ja näin 3-2 -voittomaali APUlle.

Seuraava peli MaPS Vihreää vastaan olikin sitten odotetusti (vielä) vaikeampi. MaPS siirtyi muutaman minuutin pelin jälkeen hieman onnekkaastikin johtoon, mutta Ossin taistelumaali toi APUn vielä tasoihin. Ikävästi seuranneesta aloituspotkusta MaPS sai käytännössä aivan ilmaisen maalin - pallo aloituksesta taaksepäin, josta MaPSin kovapotkuisin kaveri latasi pallon yli puolesta kentästä maalissa muuten loistavasti pelanneen Martin taakse. Tilanteista huolimatta APU ei enää toistamiseen saanut palloa niin ikään erinomaisesti pelanneen MaPSin maalivahdin taa, kun taas MaPS pääsi viimeistelemään vielä kertaalleen. 3-1 voitto MaPSille.

Viimeisessä pelissä vastaan asettui LoPS Black. Ottelu saatiinkin mukavasti käyntiin, kun Nico pääsi ohjaamaan Ossin laukauksen(/keskityksen?) maaliviivalta maaliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ossi sai 2-0 -maalin ihan omiin nimiinsä. LoPS pääsi kuin varkain kaventamaan tilanteeksi 2-1 reilun vartin pelin jälkeen, mutta seuranneesta avauksesta nopeasti pelatun hyökkäyksen päätteeksi Eetu laukoi APUn taas kahden maalin johtoon. LoPS kavensi vielä kertaalleen muutama minuuttia ennen pelin loppua, mutta hetki tästä, ja Nico onnistui kaukolaukauksellaan viimeistelemään loppunumeroiksi 4-2. LoPS sai vielä pari uhkaavaa maalitilannetta, mutta Martin loistavat torjunnat (joista erityisesti on mainittava eräskin yhden käden haamutorjunta alakulmasta) varmistivat APUn voiton.

Tänään mukana olivat Atte, Eetu S., Frans, Juho L., Juho V., Martti, Miro, Nico ja Ossi, joista jokainen onnistui erinomaisesti - tuntui kuin jokainen olisi parantanut tasoaan vielä erityisesti tälle viimeiselle kierrokselle. Pelinohjaajien päättämät vihreät kortit saivat tänään Miro, Juho L. ja Eetu, mutta käytännössä kaikki olisivat sellaisen tänään ansainneet.